News Flash:

Trei DECESE din cauza gripei. Ministerul Sanatatii cere un triaj in scoli pentru a evita raspandirea virusului

14 Februarie 2018
886 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa aviara1

Institutul National de Sanatate Publica anunta ca, miercuri, au fost confirmate alte trei decese cauzate de virusul gripal, fiind vorba despre doi barbati de 41 si respectiv 35 de ani si o femeie de 84 de ani, numarul persoanele moarte din aceasta cauza urcand la 29.
Institutul National de Sanatate Publica (INSP) informeaza, prin Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), ca doi barbati din judetul Iasi de 41 si respectiv 35 de ani au decedat din cauza virusului gripal tip A, fiind nevaccinati si avand probleme de sanatate preexistente.

De asemenea, miercuri a fost confirmat un al treilea deces din aceeasi cauza, la o femeie de 84 de ani, din Bucuresti, care era nevaccinata si suferea si de alte afectiuni.

Numarul total de decese a ajuns la 29, de la inceputul sezonului rece.
Ministerul Sanatatii a transmis populatiei o serie de masuri care trebuie luate la nivelul atat al spitalelor, scolilor sau al farmaciilor, cat si de fiecare persoana in parte, pentru a preveni eventuale imbolnaviri cu gripa dupa ce, luni, s-au inregistrat alte patru decese cauzate de virusul gripal. Astfel, managerii de spitale au obligatia sa se asigure ca sunt respectate cu strictete masurile igienico-sanitare in unitatile sanitare si ca personalul medical are la dispozitie si poarta echipamentul de protectie.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a solicitat directiilor de sanatate publica sa prezinte, in cel mai scurt timp, o situatie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripa existente in spitale si, dupa caz, sa solicite suplimentarea stocurilor, astfel incat sa fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacientilor internati.

Si farmaciile trebuie sa se asigure ca au medicamente si produse necesare prevenirii si tratarii gripei.

Totodata, avertizeaza MS, este necesar ca in gradinite si scoli, in fiecare dimineata, cadrele medicale sa realizeze un triaj, astfel incat sa poata fi evitata raspandirea virusului gripal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005536 (s)