News Flash:

BREAKING NEWS! Tudorel Toader, in scandalul in care este vizata DNA: Nu mai are sens sa asteptam Inspectia Judiciara. Voi anunta masura la Bucuresti

12 Februarie 2018
1085 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader4

Ministrul Justitiei a declarat, luni, ca va lua o decizia la Bucuresti cu privire la conducerea DNA, insa nu are sens sa mai sesizeze Inspectia Judiciara, deoarece aceasta ar amana mult luarea unei masuri. UPDATE: Premierul Viorica Dancila a declarat luni ca il va chema de urgenta in tara pe Tudorel Toader, ministrul Justitiei, aflat in vizita de lucru in Japonia, in contextul ultimelor informatii privind situatia de la DNA.
"Asteptari din partea mea referitor la subiectul discutat stiu ca sunt. Presiuni asupra mea in acest sens va asigur ca nu sunt. Nu voi sesiza Inspectia Judiciara. Consider ca la acest moment nu mai este necesarea sesizarea Inspectiei Judiciare pentru ca daca as sesiza s-ar prelungi cu mult, ar trebui sa asteptam rezultatele Inspectiei Judiciare. In acest timp au iesit multe la iveala. Daca lucrurile asa stau, este foarte bine ca oamenii sa cunoasca adevarata fata a modului in care unori se face activitatea de urmarire penala, ca romanii sa vada modul in care se respecta sau nu ceea ce Constitutia spune prezumtia de nevinovatie. Nu voi sesiza Inspectia Judiciara. Am raportul privind activitatea DNA intocmit. Exista si varianta cealalta, a prezentarii in plenul Parlamentului a unui raport sinteza privind activitatea Mininisterului Public, DIICOT si DNA", a declarat Tudorel Toader, luni, la Antena 3.

Ministerul a precizat ca dupa ce va reveni din Japonia, acolo unde este in prezent, intr-o vizita de lucru, va decide care este cea mai completa si rapida varianta privind situatia conducerii DNA.

"Cred ca nu are sens sa mai asteptam ca Inspectia Judiciara sa ne spuna si sa confirme a N-a oara ceea ce stim si sa preluneasca termenul de rezolvare a problemei pe care o discutam", a mai spus ministrul Justitiei.
Intrebat daca va propune revocarea procurorului sef al DNA, Toader a spus: "Raportul va contine o masura".

Dancila: Ajung la Guvern si il chem de urgenta in tara pe ministrul Justitiei

Premierul Viorica Dancila a declarat luni ca il va chema de urgenta in tara pe Tudorel Toader, ministrul Justitiei, aflat in vizita de lucru in Japonia, in contextul ultimelor informatii privind situatia de la DNA.

"Voi avea o disuctie imediat ce voi ajunge la Guvern si il chem pe ministrul Justitiei in Romania. Nu stiu care e ora de avion dar ii cer sa vina cat mai repede in Romania", a declarat Viorica Dancila.

Ministrul Tudorel Toader se afla luni in Japonia, intr-o vizita de lucru.

Intrebata daca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis, Dancila a negat, dar spune daca va fi chemata la un astfel de dialog, este de acord.

Chemarea in tara a lui Tudorel Toader vine in contextul inregistrarilor facute publice de Vlad Cosma, fost deputat.

Postul Antena 3 a difuzat, duminica seara, o inregistrare prezentandu-l pe Vlad Cosma, care a aratat ca procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea au incercat sa inventeze dosare in baza unor "probe fabricate" unor oameni politici si de afaceri, printre care si lui Sebastian Ghita. Totodata, fostul deputat a dezvaluit cum procurorul DNA Ploiesti Lucian Onea i-ar fi cerut sa modifice anumite documente si probe care ar fi fost folosite ulterior in dosar. Mai mult, acestia l-ar fi amenintat pe Vlad Cosma ca ii vor aresta sora, pe Andreea Cosma.

O alta dezvaluire a venit de la procurorul Mihaiela Iorga. Magistratul a declarat, duminica seara, ca Laura Codruta Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca sa o intrebe daca nu ar putea sa "iasa" cu un dosar al unui fost ministru ce urma sa fie numit premier, pentru ca acesta din urma ar fi numit-o pe Dana Girbovan ministru al Justitiei, ceea ce ar fi reprezentat un dezastru pentru DNA.


ministrul justitiei viorica dancila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005056 (s)