News Flash:

Activista turca Oral Nalan ramane in arest in vederea extradarii, a decis Curtea de Apel Timisoara

21 Iulie 2017
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
Activista turca Oral Nalan
Activista turca Oral Nalan ramane in arest in vederea extradarii, a decis Curtea de Apel Timisoara, care a respins si cererea de sesizare a Curtii Europene de Justitie in vederea pronuntarii unei hotarari preliminare formulata de aparatorul ales al activistei.
”Respinge cererea de sesizare a Curtii Europene de Justitie in vederea pronuntarii unei hotarari preliminare formulata de aparatorul ales al persoanei extradabile Oral Nalan. In temeiul art. 44 (...) respinge, ca nefondate, cererile de revocare si de inlocuire a masurii arestarii provizorii formulate de persoana extradabila Oral Nalan, prin aparatori alesi”, se arata in decizia luata, luni, de Curtea de Apel Timisoara.
Decizia nu este definitiva si are drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare.
Potrivit presei timisene, femeia care venea din Ungaria si mergea spre Bulgaria a fost oprita, in 8 iulie, in Vama Nadlac din judetul Arad. Pe numele femeii exista un mandat de arestare emis de Interpol, pentru o condamnare la 30 de ani de inchisoare, sub acuzatia de terorism, pronuntata in Turcia.
Mass media sustine ca femeia avea asupra ei un document de calatorie emis de regatul Belgiei in baza Conventiei din 1951 privind statutul refugiatilor si intentiona sa ajunga la Varna impreuna cu fetita sa de 10 ani si cu un grup de prieteni.
Femeia a fost retinuta si a prezentata in fata unui procuror din Timisoara, care a inaintat dosarul unui judecator, cerand arestarea preventiva, in vederea extradarii in Turcia.
Fugita din Turcia dupa condamnarea sa, in 2012, Oral Nalan, activista pentru drepturile omului, a obtinut statut de refugiat politic in Belgia. In ultimii cinci ani, femeia a trait la Bruxelles.

Osman Koray Ertas, ambasadorul Turciei in Romania, declara ca Oral Nalan este cautata de Turcia pentru legaturi cu o "grupare terorista de extrema-stanga".
Potrivit cotidianului belgian ”De Standaard”, Oral Nalan (38 de ani) a fost retinuta pe 8 iulie cand venea din Ungaria si se indrepta spre Bulgaria, impreuna cu un prieten, Rusto Tunc, si cei doi copii ai lor.
Conform Conventiei de la Geneva, Oral Nalan are, ca refugiat, dreptul la aceeasi protectie consulara a Belgiei ca o persoana de nationalitate belgiana.
”Am informat Romania prin canalele noastre diplomatice ca Nalan Oral are statut de refugiat in Belgia“, a declarat Didier Vanderhasselt, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe al Belgiei. Mediafax.ro

mass media
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005653 (s)