News Flash:

Tratament naturist cu ulei de masline pentru piele uscata

29 August 2018
937 Vizualizari | 0 Comentarii
ulei

Cum sa recunosti pielea uscata?

Pielea uscata nu are sebum, acest film hidrolipidic care protejeaza pielea. Intr-adevar, pentru a se proteja impotriva atacurilor externe, cum ar fi frig, vant, poluare si lumina soarelui, pielea are nevoie de acest film subtire de ulei, care este sebum. Pentru ten uscat, secretia acestei substante din glandele sebacee este insuficienta.
ulei-masline

Dintr-o data, straturile superficiale pielii (epiderma) devin subtiri si fragile. Ca un simptom, se poate evoca sentimentul de tensiune, este ca si cum pielea a fost trasa in toate directiile. In unele cazuri, acest lucru este insotit de mancarime si se poate coji.

Pielea uscata: obiceiuri bune de adoptat
In scopul de a reconstrui filmul hidrolipidic al pielii, primul lucru bun pe care il putem face este  de a bea multa apa, hidratarea ajutand straturile superficiale ale pielii sa fie mai rezistente. De asemenea, este recomandabil sa se opteze pentru o dieta sanatoasa si sa se ofere un privilegiu anti-oxidantilor (vitaminele C, E, A) si mineralelor, care ofera elasticitate mai multa la piele. Mai mult decat atat, deoarece sebumul produs de glandele sebacee nu asigura rolul lor de protectie, ganditi-va sa va protejati  tenul cat mai mult posibil de agresiuni. Practic, aceasta consta in a utiliza in mod regulat crema de zi protectoare atunci cand te duci afara, chiar daca se pare ca soarele nu straluceste. In cele din urma, utilizarea de abraziv pentru piele nu este recomandata. Totusi, daca se intampla, sesiunile ar trebui sa fie rare si curatarea trebuie urmata neaparat de o masca buna hidratanta. In mod similar, sa  se evite spalatul fatei cu sapun, oricat de « cremos » ar fi. Impuritatile se pot mai bine indeparta cu un lapte hidratant, clatindu-se apoi tenul cu o lotiune non-alcoolica.

Tratament naturist cu ulei de masline si zahar pentru piele uscata
Cel mai bun tratament pentru a trata senzatia de piele uscata este celebrul ulei de masline in combinatie cu 2 lingurite de zahar. Fie ca vrem sa-l aplicam pe ten, fie pe intregul corp, uleiul de masline hraneste si hidrateaza pielea. Nu este nevoie decat sa incalziti la foc mic cateva linguri de ulei de masline si apoi sa pansati zonele sensibile. La femei uleiul de masline poate fi folosit si ca un excelent demachiat deoarece poate indeparta rapid fondul de ten sau pudra si catifeleaza pielea.

RETETA: Luati o lingura de ulei de masline si adaugati doua linguri de zahar. Amestecati bine si apoi luati discuri demachiante cu ajutorul carora sa va masati, usor, tenul si corpul. Pielea trebuie curatata bine inainte de aplicarea acestui tratament. Aceasta combinatie va va exfolia pielea si o va face mult mai elastica.

Produse naturale recomandate pentru pielea uscata
Pentru a hrani, hidrata si proteja pielea uscata, nimic nu bate uleiurile esentiale, care sunt atat eficiente si ecologice. Pentru pielea uscata moderat, uleiul de primule, uleiul de masline sau uleiul de soia permit reconstituirea peliculei hidrolipidice a epidermei. Cu toate acestea, in cazul in care uscarea pielii este majora, uleiul de migdale dulci este cel mai potrivit, deoarece este mai gras decat alte uleiuri.

Daca nu va place expresia „ulei”, puteti opta pentru aloe vera care are proprietati nutritive remarcabile. Precum uleiul, aloe vera se aplica direct pe fata ca o masca. In caz contrar, puteti inventa retete de casa pentru a hidrata pielea. Cel mai simplu este amestecul de crema, albusul de ou (doua linguri de crema cu un albus de ou). Aplicati amestecul ca o masca si clatiti dupa 15 minute. Puteti inlocui optional albusul cu pulpa de avocado, miere sau morcov. In ceea ce priveste crema, puteti alterna cu iaurt simplu din timp in timp.

frunza-verde.ro


pielea uscata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005581 (s)