News Flash:

De ce trebuie sa pui frunze de dafin in mancare

28 August 2018
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
dafin

Dafinul este originar din Levant si in prezent este cultivat mai ales in regiunile mediteraneene. Florile sale, de culoare gǎlbuie, pozitionate pe axul frunzei, sub formǎ de buchetele.Medicii greci foloseau mult frunzele si fructele de dafin. Dafinul era  un simbol al victoriei in antichitate, fiind dedicat lui Apolo. Sub formǎ de coronite(lauri) era oferit poetilor si generalilor victoriosi.

Frunzele de dafin, in formǎ de lance, degajǎ o aromǎ puternica, fiind foarte bogate in uleiuri esentiale, uleiuri ce ii conferǎ proprietǎti medicinale miraculoase. In zilele noastre dafinul este recunoscut pentru efectele sale antiseptice, antivirale si bactericide.

Este un remediu eficace impotriva plǎgilor, aftelor si abceselor dentare si  este considerat un sedativ natural. Infuzia are o actiune beneficǎ asupra sistemului nervos, aducand echilibrul in caz de anxietate sau depresie. Stimuleazǎ digestia lenesǎ, creste pofta de mancare, combate fermentatia. Este recomandat ca un expectorant  foarte pretios in rǎceli si bronsite. Scade febra, si este folosit cu succes in combaterea bronsitelor, laringitelor, faringitelor, precum si a gripei.

FRUNZELE DE DAFIN folosite pentru UZ INTERN
Digestie grea (atonie digestiva) – Se pune in mancarei 1-2 frunze de dafin. Se face tratament naturist cu foi de dafin vreme de o luna cu cate trei frunze de dafin pe zi, mestecate pe stomacul gol, cate una dimineata, la pranz si seara.Cei care au incercat aceasta metoda de fortificare a digestiei cu frunze de dafin spun efectele de intarire a digestiei sunt remarcabile

Dureri stomacale: O alta reteta care ajuta si pentru combaterea durerilor stomacale: 2 frunze de dafin se fierb 4-5 minute impereuna cu 5-6 cuisoare. Se consuma 2-3 cani pe zi. Efectul curativ ar trebui sa se vada foarte repede.

Foi de dafin pentru Infectii intestinale – se ia dupa fiecare masa cate o lingurita cu ulei de dafin ajutand astfel la distrugerea germenilor patogeni din intestine si la calmarea durerii.

Intoxicatii – 15 – 25 frunze de dafin se pun la 200 ml(o cana) apa clocotita. Se acopera infuzia 15 minute iar apoi se strecoara. Aceasta infuzie cu foi de dafin are efect antivomitiv imediat. Ca sa aiba efect este nevoie ca persoana care are nevoie de acest preparat sa bea toata cantitatea cu infuzia de frunze dee dafin pe loc.

Folosirea foilor de dafin pentru Normalizarea nivelului glicemiei cand nu este prea mare – se pun 12 frunze de dafin la 500 ml de apa si se fierb la foc mic timp de 15 minute. Preparatul, impreuna cu frunzelede dafin, se peune apoi intr-un termos, unde se lasa timp 2 ore, dupa care se imparte in 3 portii egale, ce ajung pentru un tratament de 3 zile. O portie se consuma de-a lungul a 12 ore, altfel se poate provoca hemoragie interna. Dupa o saptamina de pauza, se beau celelalte 2 portii, pe parcursul a 2 zile. In zilele de tratament se respecta dieta vegetariana.
Tratamentul se poate face doar o singura data pe an.

Gastralgii – see foloseste undecoct din foi de dafin in care se adauga si 1 lingurita cu cuisoare, sau se poate lua intern cate 1 lingurita de ulei de dafin in cazul durerilor.

I s-au decoperit si virtuti diuretice si antireumatice. Pulberea din frunze de dafin are proprietatea de a scǎdea febra.Este folosit cu success in dispepsie, balonare si gastro-enterite.

Din fructele de laur se extrage un ulei gras, consistent, ca un unt. Acesta este folosit la prepararea de unguente si emulsii analgezice, folosite in cazurile de artritǎ, reumatism si dureri musculare.

• Ceaiul de dafin curata sinusurile si amelioreaza indigestia

• Macerarea, 24 de ore, a frunzelor de dafin in untura topita proaspat si apoi stoarse devine rezultatul unei alifii care poate sa amelioreze puseurile de reumatism ale articulatiilor.

• Frunzele de dafin arse pe jaratic produc un miros foarte frumos in camera si alunga insectele.

• Mestecand o frunza de dafin putem vindeca rapid o stomatita

• Decoctul obtinut din frunze de dafin si baut pe parcursul unei zile are darul de a intari sistemul imunitar

Citeste si: Dr.OZ: Bicarbonatul, un produs minune pentru sanatate si frumusete

• 20-30 frunze de dafin oparite cu o cana de apa clocotita si infuzate 20 minute pot fi folosite cu succes in caz de intoxicatie si otravire pentru ca duc la un efect vomitiv instantaneu

• Cate o frunza de dafin mestecata pe stomacul gol dimineata, la pranz si seara se amelioreaza digestia

• Frunzele de dafin oparite cu apa clocotita reprezinta, dupa racire, gargara pentru vindecarea raguselii si a infectiilor gingivale

Uleiul din fructele de dafin este o armǎ redutabilǎ impotriva insectelor si parazitilor, puricilor si acarienilor.

Uleiul de dafin poate fi si ca un produs pentru imfrumusetare. Este suficient sǎ diluati cateva picǎturi in apa de baie (este iritant, asa cǎ nu il utilizati in stare purǎ). Este indicat mai ales pentru tenul gras si pentru pǎrul degradat, echilibrand tenul si stimuland regenerarea firului de pǎr.

Retete naturale cu frunze de dafin
Ulei din frunze de dafin pentru reumatism

Mǎruntiti 100 g de frunze uscate de dafinsi adǎugati-le in 100 g de alcool, pǎstrati intr-un vas bine inchis timp de 24 de ore. Adǎugati apoi un litru de ulei de mǎsline si incǎlziti pe bain-marie timp de 6 ore. (baia de apǎ nu trebuie sǎ fiarbǎ). Pǎstrati acest preparat intr-un loc rǎcoros.

Infuzia de dafin
Infuzati 125 g de frunze intr-un litru de apǎ. Este uneori folositǎ pentru frectii impotriva nevralgiilor.

frunza-verde.ro


dafinul digestie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006420 (s)