News Flash:

Tinctura de iasomie, un elixir cu putere vindecatoare pentru multe afectiuni

29 August 2018
939 Vizualizari | 0 Comentarii
iasomie

Faimosul farmacist Ion Bobaru ne arata cat de usor putem prepara acasa acest puternic elixir vindecator
Renumita tinctura din iasomie se gaseste la loc de cinste in toate magazinele naturiste respectabile, insa renumitul farmacist Ion Bobaru ne arata ce usor se prepara acasa avand si avantajul ca tinctura proaspata are efect terapeutic mai puternic. Florile de iasomie contin acid salicitic, ulei eteric, acetat benzilic, alcool benzilic, linalcool, indol si iasmon. Toti acesti compusi fac ca tinctura de iasomie sa aiba o putere vindecatoare absolut remarcabila.

Tinctura de iasomie – proprietati si beneficii
Celebrul farmacist Ion Bobaru recomanda folosirea tincturii de iasomie pentru afectiuni ale aparatului circulator periferic – sindromul picioarelor obosite, guta, boli ale aparatului respirator (insotite de tuse spastica), boli neurologice, afectiuni alergice la nivelul cailor respiratorii, stari de anxietate si altele. Modul de folosire, dozajul corect si indicatiile farmacistului pentru fiecare din acestea este descris in detaliu mai jos.

“Iasomia normalizeaza circulatia, reduce permeabilitatea si fragilitatea capilarelor si scade riscul aparitiei unor cheaguri de sange. Planta este utila pentru ameliorarea edemelor, bolilor cardiace , dar si pentru subtierea sangelui”, spune si specialistul in fitoterapie Elena Badea. Cantitatea importanta de acid salicitic si flavonidele din compozitia iasomiei fac ca aceasta planta sa aiba efecte foarte benefice asupra sistemului circulator al organismului uman dar si efect analgezic si calmant general al durerilor. In plus iasomia stimuleaza transpiratia si mareste secretia acida a stomacului, ceaiul de iasomie fiind foarte util pentru tratarea sau ameliorarea multor afectiune precum gastritele hipoacide, raceli, febra, cefalee, migrene si dureri articulare.

Citeste si:Remedii cu iasomie – beneficii, retete si contraindicatii

Ca o consecinta a faptului ca are in compozitie precursori ai salicinei, iasomia are proprietati antitermice (scade eficient temperatura), antiinflamatorii generale, antiagregante palchetare si antivirale.

Tinctura de iasomie – modul de preparare
Ingrediente pentru prepararea tincturii: 20 grame frunze sau flori de iasomie maruntite groscior si 100 ml alcool alimentar sau vodka de buna calitate.

Preparare tinctura de iasomie:Iasomia se lasa la macerat in alcool(vodka) pentru 8-10 zile intr-un recient la loc intunecat. Aveti grija sa agitati recipientul de 3-4 ori in fiecare zi. Cand este gata se filtreaza prin tifon, dupa care elixirul se lasa la decantat in frigider, timp de 6 zile, pentru o deplina limpezire. Se pune partea limpede intr-un alt flacon, indepartandu-se reziduurile depuse pe fundul vasului. Se pastreaza in flacoane de sticla prevazute cu dop-pipeta si depozitate intr-un loc racoros si fara lumina. Termenul de valabilitate al tincturii din iasomie este de doi ani de la data prepararii insa pentru efecte maxime este bine sa o preparati proaspat in fiecare an dupa ce se culege iasomia. Daca se observa depuneri pe perioada pastrarii, se agita flaconul inainte de utilizare.

Tinctura de iasomie: modul de utilizare si indicatiile terapeutice
Renumitul farmacist roman Ion Bobaru ne sfatuieste cum sa folosim corect tinctura din iasomie in dozaj optim pentru fiecare dintre afectiunile ce pot fi tratate cu acest elixir.
Pentru bolile aparatului circulator periferic – sindromul picioarelor obosite: Se iau cate 30 de picaturi din tinctura de iasomie, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana cu ceai din frunze de saschiu.

Elixirul are si efecte trofice asupra sistemului nervos central: Tinctura se administreaza tot in dozaj de 30 de picaturi pe zi, adaugate intr-o cana cu ceai de tei; se utilizeaza la fel si in cazul cefaleelor si migrenelor.

Pentru cazuri de guta tinctura din flori de iasomie se utilizeaza in acelasi dozaj, dar adaugata intr-o cana cu ceai din coaja de salcie.

Afectiuni alergice la nivelul cailor respiratorii: se iau 30 de picaturi de tinctura de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana cu ceai de musetel, salvie sau coada soricelului.

Tinctura din flori de iasomie este eficienta si in tratarea anxietatii. In momentele de criza se iau cate 10 picaturi diluate in 50ml de apa sau ceai de tei, de doua ori pe zi, timp de doua saptamani.

Contraindicatiile tincturii de iasomie
Tinctura de iasomie este contraindicata femeilor insarcinate sau aflate in perioada alaptarii. In unele cazuri izolate poate cauza reactii alergice si din acest motiv este indicata consultarea unui medic inainte de incepere unui tratament cu tinctura din flori sau frunze de iasomie. frunza-verde.ro


elixir
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1097 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006259 (s)