News Flash:

Transport public gratuit in Jimbolia

7 Iulie 2022
367 Vizualizari | 0 Comentarii
Jimbolia

In data de 1 martie 2019, orasele Jimbolia din Timis si Mórahalom din Ungaria au pornit pe un drum nou: implementarea proiectului „Transport verde – promovarea mobilitatii sustenabile in orasele infratite”. Proiectul a deschis calea catre un nou domeniu de cooperare intre cele doua localitati infratite, Jimbolia si Mórahalom, si anume cel al transportului public in comun.

Proiectul-pilot incearca sa prezinte o alternativa viabila la transportul local existent, sa introduca noi posibilitati pentru reducerea emisiilor de carbon. Se urmareste, de asemenea, sporirea gradului de constientizare publica pe segmentul de sisteme de transport alternativ, nepoluant.

Bugetul proiectului se ridica la aproximativ 780.000 de euro si este impartit dupa cum urmeaza: Jimbolia are un buget de 535.710.90 de euro, iar Mórahalom dispune de 244.005,00 de euro.

Primaria Jimbolia a achizitionat doua microbuze electrice: unul de 19+1 locuri si unul de 15+2+1 locuri. Jimbolia a lansat sistemul de transport public gratuit in oras incepand cu data de 1 iulie.

Microbuzele electrice circula pe o ruta prestabilita si conform unui orar stabilit. Orarul si traseul sunt mediatizate pe paginile de internet si Facebook ale primariei. Microbuzele vor circula cel putin cinci zile pe saptamana, intre orele 07 – 17. Dupa o perioada de testare, programul de functionare ar putea fi actualizat. Serviciul public de transport va functiona gratuit o perioada de un an.

Jimbolia va organiza, in 30 septembrie 2022, o conferinta unde experti din domeniu, prin expunerile lor, vor contribui la constientizarea publicului privind importanta reducerii emisiilor de carbon in lupta pentru protejarea mediului. In plus, Jimbolia face inca un pas major catre ridicarea standardelor de viata ale locuitorilor urbei prin asigurarea transportului public gratuit si pentru urmatorii cinci ani dupa implementarea proiectului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006318 (s)