News Flash:

Traditii la romani!

8 Noiembrie 2022
309 Vizualizari | 0 Comentarii
Traditii la rom ni

Fecioreasca rara din satul Retis,  Purtata la invartita, jocuri din Valea Hartibaciului: sunt doar cateva dintre bijuteriile coregrafice pregatite pentru Festivalul National de Folclor ”Traditii la Romani”, o editie care aduce pe scena cei mai renumiti solisti, sute de dansatori si folclor autentic banatean, maramuresean si moldovenesc.  Asteptat cu nerabdare de iubitorii traditiilor si ai muzicii populare, evenimentul se va desfasura in 9 si 10 noiembrie, iar locurile pentru spectacole s-au epuizat in mai putin de 10 minute.

Folclor romanesc autentic, traditii atent recuperate, cei mai indragiti interpreti de muzica populara, ansambluri de renume din Timisoara, Baia Mare si Iasi, sute de dansatori: toate acestea la Festivalul National de Folclor ”Traditii la Romani”,  care va avea loc in 9 si 10 noiembrie 2022, de la ora 18:30,  la Timisoara, in sala Timisoara Convention Center.

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis, institutie finantata de Consiliul Judetean Timis, invita iubitorii de folclor la cea de-a IX-a editie a evenimentului, care incepe miercuri, 9 noiembrie 2022, la ora 18, 30, cu un recital sustinut de  renumiti interpreti ai cantecului romanesc: Liliana Laichici, Ramona Vita, Stana Stepanescu, Georgiana Vita, Adrian Stanca, Dumitru Teleaga, Ciprian Roman, Ciprian Pop, Bogdan Toma si Alin Didraga. Acompaniaza Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul,  condusa de dirijorul Sebastian Rosca. Coregrafia poarta semnatura maestrilor Brandusa si Nicolae Stanescu. ”Sorocul,” ”Jocul salbelor de la Ciuchici”, ”Ardeleana lui Ioane de la Cornereva”,  brauri si jocuri de doi de pe Valea Bistrei, jocuri de pe Valea Sieului reprezinta cateva dintre momentele coregrafice pregatite pentru acest captivant spectacol de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul. In premiera, publicul va putea urmari Jocuri din Valea Hartibaciului, coregrafie care poarta semnatura maestrilor Brandusa si Nicolae Stanescu. ”Fecioreasca rara din satul Retis”,”Purtata la Invartita, ” ”Hategana sau Invartita Deasa” sunt jocuri din zona etnografica a Sibiului ce pun in evidenta calitatile dansatorilor.

Formatia de Tineret a Ansamblului Profesionist Banatul prezinta Jocuri de pe Valea Almajului,  in regia maestilor coregrafi Brandusa si Nicolae Stanescu. Din repertoriu fac parte braul in contratimp, jocuri de doi, ardeleana pe cerc, sarita, Braul lui Boldea.

Joi, 10 noiembrie 2022 la ora 18, 30 la Timisoara Convention Center Festivalul National ”Traditii la Romani” continua cu folclor  din trei fascinante zone etno-culturale: Banatul, cu Ansamblul ”Timisul”si invitatii sai,  Andreea Voica, Petrica Miulescu Irimica si Dana Gruescu, dirijor Deian Galetin, coregrafia Toma Frentescu, instructori coregrafi Maria Topciov si Ciprian David; Moldova:  Ansamblul Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Judetean Iasi si invitatii Balan Andrei, Simona Vasilica Mazare, Constantin Bahrin, Martinica Claudia si Lita Andrei, coregraf Petre Susu; Maramuresul va fi spectaculos reprezentat de indragitii solisti Florentina si Petre Giurgi, invitati in festival cu un recital.  Prezinta Iuliana Tudor.

Invitatiile gratuite, oferite exclusiv pe platforma Eventim, s-au epuizat in timp record.  Spectacolele celor doua zile de festival vor putea fi urmarite on-line pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ansamblul.banatul Evenimentul este finantat de Consiliul Judetean Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004699 (s)