News Flash:

Timisorenii au grija de dintii lor. Suntem cei mai mari consumatori de pasta de dinti din tara

30 Octombrie 2013
1265 Vizualizari | 0 Comentarii
Timişoara are cel mai mare consum de pastă şi periuţe de dinţi, fiecare locuitor consumând în medie un tub de pastă lunar, au anunţat marţi, la Timişoara, reprezentanţii Societăţii de Stomatologie Estetică din România (SSER), în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu prilejul finalizării proiectului DENT (Dinamism, Eficienţă şi Noi Tehnici în medicina dentară).

Cu un procent de aproape 40% de consumatori de pastă de dinţi şi periuţe, timişorenii au devansat - potrivit studiului realizat de SSER - oraşe mari precum Iaşi (35%), Cluj (32,8%) sau Bucureşti (30,2%). De asemenea, tinerii sunt mult mai preocupaţi de sănătatea dentară - 33,5% din persoanele cu vârste cuprinse între 14 şi 34 ani consumă cel puţin trei tuburi de pastă de dinţi la trei luni.

Cifrele Studiului Naţional de Audienţă mai arată că adolescenţii şi tinerii sunt cei mai preocupaţi de sănătatea orală şi că românii preferă cabinetele medicale private, dar odată cu vârsta merg mai rar la medicul dentist, preferând să facă alte tipuri de analize.

Proiectului DENT a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 'Investeşte în oameni', patru mii de medici din întreaga ţară beneficiind de cursuri gratuite de perfecţionare.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada octombrie 2010 - noiembrie 2013 şi a cuprins o serie de cursuri de formare profesională (profilaxie dentară, ortodonţie, chirurgie maxilo-facială, estetică dentară, dar şi protecţia mediului, egalitatea de gen, egalitatea de şanse şi respectarea diversităţii.

'Avantajaţi de participarea medicilor stomatologi la cursurile de perfecţionare profesională DENT vor fi pacienţii români, care vor putea merge la specialişti ce sunt la curent cu toate noutăţile în domeniu şi vor putea să se trateze într-un timp mai scurt datorită folosirii tehnologiilor computerizate', a declarat Florin Lăzărescu, manager de proiect DENT.

Pe parcursul acestei perioade au fost organizate 106 cursuri teoretice, 109 cursuri practice şi 3 congrese internaţionale la care au participat cele mai mari nume în domeniul stomatologiei, între care doctori şi profesori universitari din străinătate (Mauro Fradeani, Lorenzo Vanini, Andre Saadoun, Massimo Simion, Dan Nathanson, Hom Lay Wang, Marius Steigmann, Paul Mattout, Gerwin Arnetzl, David Hoexter, Howard Glazer, Garry Glassman, Angelo Putignano), alături de medicii români Alexandru Bucur, Dragoş Stanciu, Constantin Vârlan, Bogdan Dimitriu sau Alexandru Petre. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1441 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008026 (s)