News Flash:

Timisoara va avea un nou obiectiv turistic

23 Februarie 2014
1389 Vizualizari | 0 Comentarii

Timişorenii se vor putea mândri în curând cu un nou obiectiv turistic. Piaţa Libertăţii se va transforma pentru ca vizitatorii să poată admira ruinele băilor turceşti descoperite aici în timpul unui proiect de reabilitare a zonei istorice, scrie Opinia Timişoarei.

Pe o suprafaţă de aproape 300 de metri pătraţi, pardoseala băii turceşti va fi scufundată la circa 50 de centimetri adâncime faţă de nivelul pavajului, pentru ca un fragment din ziduri să poată rămâne descoperit. "Acestea ar urma să fie conservate, impermeabilizate pentru a nu fi afectate de condiţiile meteo. Pardoseala acestei suprafeţe ar urma să fie realizată dintr-un alt material", a declarat Radu Mihăilescu, arhitectul care a pus la punct proiectul de amenajare a Pieţei Libertăţii. "Impermeabilitatea înseamnă tratare cu nişte substanţe care pot închide porii materialului", a mai explicat el.

Proiectul va căuta să scoată în evidenţă monumentul Sfântului Nepomuk, în jurul căruia vor fi amenajate cercurile concentrice ale pieţei. Numărul arborilor din zonă va fi şi el suplimentat, potrivitTimpolis
Gandul.info 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0397 (s) | 33 queries | Mysql time :0.013185 (s)