News Flash:

Liniile de tren ale Timisoarei vor fi duse sub pamant

22 Februarie 2014
1096 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că planul administraţiei locale în ceea ce priveşte liniile de tren ale Timişoarei este de a le „trimite” pe acestea în subteran. În locul liniilor, la suprafaţă, va apărea un bulevard modern.

„În Planul Urbanistic General se prevede ducerea în subteran a tuturor liniilor de cale ferattă. După aceea, la suprafaţă, pe toată această porţiune, va fi realizat un bulvard, care va traversa Timişaora pe toată lungimea sa, un bulevard ultramodern. În PUG se defineşte trama stradală ca şi structură a sa, urmând ca dezvoltările urbanistice din vecinătate să fie reglementate la vremea când ele se vor produce. Bulevardul va fi unul ultramodern şi tot ce se va construi de o parte şi de alta a sa va fi în ton cu regulile urbanistice, cerinţele unui oraş modern de la acea vreme, nu ştim când se va întâmpla asta, în 7 ani, 10. noi vrem cât mai repede”, spune primarul Timişoarei, Nicolae Robu. 

Costă 2 miliarde de euro

Deocamdată se caută bani pentru acest deziderat, care nu sunt puţini. „Vom vedea dacă vom găsi o sursă de finanţare pentru exerciţiul financiar 2014-2020. Vorbim despre o finanţare către 2 miliarde de euro. Aşa spun specialiştii, că va ajunge pe la 2 miliarde de euro. Ne gândim inclusiv la fonduri guvernamentale. Principalul beneficiu este că toată zona va fi disponibilizată pentru o dezvoltare ultramodernă. Am şi stat de vorbă cu urbanişti din Barcelona, care m-au încurajat cu această idee. Pe măsură ce trece vremea, tehnologia subterană va fi din ce în ce mai la îndemână”, spune Robu. Ziuadevest.ro


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1041 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040541 (s)