News Flash:

Timisoara ramane fara palmieri

5 Octombrie 2013
2006 Vizualizari | 0 Comentarii
Avand în vedere temperaturile scăzute din ultimele zile, celebrii palmieri din zona centrală a Timişoarei au fost scoşi din pămant, cu ghivece cu tot, şi transportaţi în serele de la Horticultura, unde vor rămane peste iarnă, pentru că nu rezistă la frig. Chiar dacă aleşii PDL s-au oferit să-i „adopte”, făcand o adresă oficială la primărie în acest sens! Arborii exotici au putut fi admiraţi pe bulevardele Ion C. Brătianu şi Michelangelo din Timişoara mai bine de patru luni. Pentru că a venit frigul, autorităţile locale au decis să-i mute în sere.
„Cand am cumpărat palmierii, dand o sumă extrem de mică pe ei, 5.600 de euro pentru 40 de palmieri, care au înfrumuseţat oraşul, după cum apreciază timişorenii, cei mulţi, cu bun-simţ, oameni serioşi şi cu bun-gust pe deasupra, evident că ne-am îngrijit să avem şi un loc unde să-i ţinem peste iarnă. Aşa cum sunt ţinuţi şi în Praga, şi în Viena, şi în Paris, şi în Bruxelles (…) într-o mulţime de locuri, că nu face Timişoara o notă aparte avand aceşti palmieri. Timişoara are circa 10.000 de metri pătraţi de sere şi 2.500 de metri pătraţi de solarii semi-încălzite, deci are, slavă domnului, unde să ţină aceşti palmieri, care nu necesită mai mult de 100 de metri pătraţi pentru găzduirea lor peste iarnă”, a explicat, vineri, primarul Nicolae Robu.

Toată discuţia legată de locul în care vor fi ţinuţi palmierii peste iarnă a pornit după ce parlamentarul PDL Alin Popoviciu s-a oferit să adopte un palmier. Reprezentanţii PDL Timiş au şi făcut recent o adresă oficială către primărie, în atenţia primarului Nicolae Robu, prin care se oferă să preia în grijă arborii exotici.
„Avand în vedere banii cheltuiţi pentru achiziţionarea plantelor şi costurile ridicate cu întreţinerea lor, odată cu venirea anotimpului rece şi ţinand cont că palmierii achiziţionaţi de către dumneavoastră sunt destinaţi spaţiilor închise (hoteluri, instituţii, birouri etc.), ne angajăm să-i preluăm pe semnătură, să le oferim toate condiţiile de supravieţuire şi să-i predăm în cea mai bună stare în primăvara anului 2014 (…) Pentru a vă convinge că suntem serioşi şi de bună-credinţă, vă rugăm respectuos să ne puneţi la dispoziţie, în cel mai scurt timp, un draft de contract, pentru a-i putea prelua oficial în grija noastră”, se arăta în adresa trimisă de organizaţia PDL Timiş. Robu a catalogat ca fiind ridicol gestul pedeliştilor.

horticultura
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004851 (s)