News Flash:

Sute de mineri vor fi disponibilizati in Valea Jiului

4 Octombrie 2013
1401 Vizualizari | 0 Comentarii

Aproape 500 de mineri vor fi disponibilizati, de saptamana viitoare, din cadrul minelor care formeaza Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), ca parte a procesului de restructurare a companiei, cei care vor pleca urmand sa beneficieze de plati compensatorii în valoare bruta de 32.500 de lei brut fiecare.

'Cei 489 de mineri care vor fi disponibilizati din cadrul SNIMVJ sunt acum în preaviz, luni fiind ultima zi de lucru. Din data de 8 octombrie le va înceta contractul de munca. La plecarea din unitate, minerii disponibilizati vor primi plati compensatorii în valoare de 32.500 de lei brut, ceea ce înseamna ca, dupa retinerea impozitului, vor ramane în mana cu aproximativ 27.300 de lei fiecare', a declarat vineri, pentru AGERPRES, presedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos.

Cei mai multi mineri vor fi disponibilizati de la Exploatarea Miniera Petrila, de unde vor fi concediati colectiv 182 de ortaci, de la mina Paroseni vor pleca 167 de angajati, iar de la mina de huila Uricani - 135 de salariati. Lor li se adauga cinci persoane din structura administrativa a SNIMVJ.

'Procesul de productie nu va fi afectat de disponibilizari, desi vor ramane unele goluri. De circa trei luni ne asteptam la aceste disponibilizari de personal, motiv pentru care au fost efectuate reorganizari ale activitatii de exploatare', a afirmat liderul sindical.

El a explicat ca majoritatea personalului care va fi disponibilizat va îndeplini conditiile de pensionare, la cerere, în viitorul apropiat.

SNIMVJ reprezinta structura considerata neviabila din fosta Companie Nationala a Huilei Petrosani. Unitatea este formata din minele Petrila, Paroseni si Uricani, exploatari cuprinse într-un program de închidere, agreat de Comisia Europeana, ce se va încheia în 2018. In prezent, la SNIMVJ lucreaza circa 2.400 de persoane.


huila uricani snimvj huilei petrosani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006363 (s)