News Flash:

Timisoara a primit cea mai mare transa de vaccinuri Pfizer de la inceputul campaniei de imunizare

22 Februarie 2021
426 Vizualizari | 0 Comentarii

Luni a sosit in Romania un nou transport de ser de la compania Pfizer BioNTech. Cel mai mare de pana acum, de la inceputul campaniei de imunizare anti COVID 19.

Au ajuns cu avionul 201.240 doze de vaccin.

La Timisoara au fost repartizate din aceasta transa 23.400 de doze. Acelasi numar il primesc si centrele de la Brasov, Cluj-Napoca, Constanta si Iasi. Alte 24.570 de doze vor ajunge la Craiova, in timp ce 59.670 merg la Bucuresti.

Transportul catre centrele de stocare este asigurat tot de firma producatoare. Vaccinurile sunt transportate în conditii optime de siguranta, în containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa.

In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti. Conform calendarului de livrare, urmatoarea transa de vaccin ar urma sa fie adusa în Romania luni, 01 martie, iar la acest moment se asteapta confirmarea oficiala în acest sens din partea firmei producatoare.

In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, saptamanal, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei.
Pana la acest moment, in Romania s-au receptionat 1.308.509 de doze de la Pfizer BioNTech si au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor inscrise la vaccinare.

Va reamintim, in campania de vaccinare din tara noastra se mai folosesc si seruri ale companiilor Moderna si AstraZeneca.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006489 (s)