News Flash:

Șapte oameni din Timiș s-au infectat cu tulpină britanică de coronavirus, în 2021

19 Februarie 2021
712 Vizualizari | 0 Comentarii

Tulpina britanică a ajuns și în județul Timiș, încă de la începutul anului. Șapte oameni au fost infectați cu noua tulpină de coronavirus în județul nostru, dar fără să călătorească, arată un raport prezentat la nivel național.

Șase dintre cazuri au fost confirmate în cursul zilei de joi, 18 februarie, în urma unor teste efectuate în perioada 3 – 11 februarie. Încă o femeie din județul Timiș a fost depistată ca fiind infectată cu noua tulpină la începutul lunii februarie. În total, în Timiș, sunt șapte oameni confirmați de inspectorii sanitari DSP Timiș. Aceștia nu au istoric de călătorie. La nivel național au fost găsite acum 45 de cazuri de infectare cu tulpina britanică, cele mai multe la București: 26, spune un raport Medlife.

În total, 79 de cazuri de infectări cu tulpina britanică au fost descoperite din prelevarea aleatorie a 500 de probe, în România. Se pare că noua tulpină cu origine din Marea Britanie ia amploare în marile orașe, iar specialiștii în virusologie se așteaptă să crească frecvența cazurilor. Datele sunt făcute publice de grupul științific de cercetare MedLife. Potrivit sursei citate, tulpinile provenite din Africa de Sud și Brazilia nu au fost identificate până acum în România.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006467 (s)