News Flash:

Terapia hiperbara pe care o urma Petrica Mitu Stoian a mai facut o victima. Ce au declarat reprezentatii spitalului

16 Decembrie 2021
413 Vizualizari | 0 Comentarii
Petrica Mitu Stoian

Terapia hiperbara face din ce in ce mai multe victime. Dupa moartea lui Petrica Mitu Stoian, terapia a inceput sa fie contestata de mai multe persoane, iar acum, chiar medicul care l-a supravegheat pe artist in timpul procedurii a avut probleme.

Aceasta informatie a fost dezvaluita intr-un comunicat al controversatei clinici Nera, din Craiova.

In comunicatul repectiv este specificat clar, ca medicul Bogdan Matei a suferit o barotrauma, in urma tratamentului cu oxigen in camera hiperbara, noteaza SpyNews.ro.

„In total, in cadrul Clinicii Nera in anul 2021 au fost evaluati 579 de pacienti (nu toti au primit acordul medicului pentru a urma terapia cu oxigen hiperbar), din care 342 de pacienti cu probleme post-Covid. (…) Asadar, medicina hiperbara de la Clinica Nera a salvat vieti in Romania. (…) La Clinica Nera au fost realizate cca 4500 de sesiuni de terapie hiperbara pentru pacienti si au avut loc doar doua barotraume (din care o barotrauma a fost a medicului cu competenta hiperbara). In cadrul sectiei de recuperare medicala au mai fost consultati 69 de pacienti si realizate 170 de proceduri. La Clinica Nera nu a murit niciun pacient. Aducem la cunostinta opiniei publice ca barotraumele au o probabilitate extrem de mica (0,02%) si apar spontan in timpul sau imediat dupa terapie si atunci cand apar nu sunt cauzatoare de deces”, se precizeaza in document.

Terapia cu oxigen hiperbar a mai facut o victima, Medicul Bogdan Matei are drept de libera practica avizat de Ministerul Sanatatii
Reprezentantii clinicii Nera au mai specificat intr-un alt comunicat ca doctorul Bogdan Matei are drept de libera practica, avizat de Ministerul Sanatatii.

„Medicul drd asist. univ. Bogdan Matei este medicul nostru pe terapie hiperbara pentru care detine drept de libera practica recunoscuta de Ministerul Sanatatii prin absolvirea examenului de competenta in medicina hiperbara. Este medic specialist psihiatru cu activitate de cercetare in biofizica medicala si biotehnologie celulara prin care promoveaza noi terapii in domeniul oncologic si preda in cadrul disciplinei Fiziologie din UMFCD. A sustinut cursuri si examene periodice in domeniul asigurarii primului ajutor de baza”, mai noteaza documentul.

La momentul de fata nu se stie cum a fost posibil ca tocmai medicul care administreaza tratamentul cu oxigen hiperbar pacientilor de la clinica Nera sa-si provoace o barotrauma.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007560 (s)