News Flash:

Temperaturile in sud-vestul Europei ar putea depasi in acest weekend pragul de 48 de grade Celsius/ MAE a emis atentionari de calatorie

3 August 2018
650 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula cod 2

Meteorologii avertizeaza ca temperaturile in Spania si Portugalia ar putea depasi in acest weekend recordul la nivel european, fiind de asteptat ca temperaturile sa depaseasca 48 de grade Celsius, in urma unui val de aer fierbinte venit din Africa, informeaza postul BBC News.
Cea mai mare temperatura din Europa a fost inregistrata in anul 1977 la Atena, atunci cand mercurul din termometre a urcat pana la 48 de grade Celsius.

Autoritatile din cele doua tari iberice au emis deja avertizari de cod rosu de canicula pentru zone din sudul Portugaliei si provincia Badajoz.

Se asteapta ca temperaturi de aproape 40 de grade sa fie inregistrate si in sud-vestul Frantei, iar in Italia au fost emis avertizari de cod rosu de canicula pentru mai multe regiuni din nordul si centrul tarii, inclusiv vizand orase precum Florenta, Venetia si Roma.
Organizatia europeana Meteogroup a comunicat ca sunt „25-30% sanse ca recordul european de temperatura sa fie depasit” in acest weekend.

In aceste conditii, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, joi, o serie de atentionari de calatorie pentru Portugalia, tara in care a fost declarata stare de alerta si cod rosu de canicula in Lisabona si Setúbal, avertizand ca au fost instituite coduri de canicula atat in Spania, cat si in Croatia.

Temperaturi anormal de ridicate s-au inregistrat in luna iulie in mai multe zone ale Europei, inclusiv in Finnmark, la nord de Cercul Polar, unde temperatura a ajuns miercuri la 31,2 grade Celsius.

In Grecia si Suedia s-au inregistrat si incendii de vegetatie devastatoare cauzate de temperaturile ridicate si seceta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006381 (s)