News Flash:

O ''harta'' a genelor celulelor cancerigene poate duce la o metoda noua de tratare a cancerului

2 August 2018
694 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer

Un studiu publicat recent in revista Cell a avut miza de a „carta” genele de care au nevoie celulele canceroase pentru a supravietui si a se multiplica. Desi harta nu este completa, autorii studiului spera ca rezultatele vor ajuta in elaborarea altor proiecte similare.

William Hahn, cercetator la Broad Institute si autorul principal al acetui studiu, precizeaza ca „avem multa informatie de la secventierea genomului cancerului, dar acest proiect se concentreaza pe functia genelor. Este ceva ce nu a mai fost facut pana acum, deoarece nu a existat tehnologia necesara”.

Miza finala a unui astfel de demers este de a putea taia orice cale de dezvoltare a celulelor canceroase. Atunci cand o astfel de celula creste, se bazeaza pe o serie de metode. Cand una dintre ele dispare, celula gaseste alta cale, deseori prin restructurarea felului in care functioneaza genele. Prin crearea acestei harti, cercetatorii incearca sa inteleaga mai bine cum celulele dezvolta abilitatea de a se adapta. Desigur, prin intelegerea procesului, savantii pot gasi metode de a-l opri, scrie descopera.ro, care citeaza Popular Science.

Asadar, harta reprezinta un „consortiu” de adaptari sau „dependente”, asa cum le numesc cercetatorii. De asemenea, odata cu crearea acestei harti, care este publica aici, Hahn, impreuna cu colegii sai, au identificat cateva noi caracteristici generale ale cancerului. 10% dintre genele pe care se bazeaza cancerul exista in mai multe tipuri de cancer, insemnand ca o metoda de a bloca aceste cai poate exista pentru mai multe tipuri de cancer. 90% dintre toate tipurile de cancer se bazeaza pe cel putin 76 de gene pentru a creste, ceea ce inseamna ca cercetarile viitoare pot duce la noi tratamente utile pentru mai multe feluri de cancer.

Exista mai multe metode de a folosi harta. Hahn precizeaza ca „o cale este de a gasi o gena sau o tinta care este necesara pentru supravietuirea unui anume tip de tumoare care nu a fost descoperita de secventierea genomica”. Un alt mod este de a gasi cai pentru a folosi medicamente care trateaza un tip de cancer in tratarea altuia. Mai mult, harta va oferi indicii cu privire la elaborarea unor noi tratamente.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006654 (s)