News Flash:

Tanar din Brasov in soc anafilactic dupa ce a fost vaccinat cu Pfizer. "In istoricul medical al pacientului nu au existat antecedente si nici istoric alergic"

22 Aprilie 2021
505 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin

Prefectura Brasov a anuntat miercuri, 21 aprilie, ca un barbat de 23 de ani care s-a vaccinat marti cu serul Pfizer la un centru din judetul Brasov a suferit soc anafilactic, fiind necesara interventia echipajelor medicale. Barbatul a fost tranportat la spital, iar in cursul zilei de miercuri a solicitat externarea. Pacientul nu are antecedente de soc anafilactic si nici nu este cunoscut cu alergii.

"In data de 20.04.2021, o persoana in varsta de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reactie adversa de tip soc anafilactic, manifestata prin hipotensiune, puls rapid si slab, pierdere temporara a cunostintei, pentru cateva secunde. Reactia a aparut la cateva minute dupa administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech", a transmis, meircuri, Prefectura Brasov.

Vaccinarea s-a efectuat in Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgenta Regina Maria Brasov.

"In istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice si nici istoric alergic.Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt si a acordat primul ajutor, solicitand si echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizata si ulterior supravegheata in UPU si internata pe sectia medicala a unitatii sanitare, a mai transmis Prefectura.

Miercuri, pacientul a solicitat externarea si a plecat spre domiciliu.

Aceasta este a treia reactie severa post-vaccinare inregistrata in Romania.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005800 (s)