News Flash:

Sute de credinciosi din Timisoara au venit la Slujba Vecerniei, la Catedrala din Timisoara, in ajunul Adormirii Maicii Domnului

15 August 2017
947 Vizualizari | 0 Comentarii
Catedrala Mitropolitana Timisoara
Credinciosii sarbatoresc in 15 august Adormirea Maicii Domnului. In secolul al V-lea, sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului exista in Siria. Locul de origine al sarbatorii este, cel mai probabil, Ierusalimul, orasul sfant, unde se pastreaza, in apropierea Gradinii Ghetsimani, mormantul Maicii Domnului si biserica zidita pe acest mormant.
In ajunul Adormirii Maicii Domnului, credinciosi din Timisoara au venit la Slujba Vecerniei unita cu Litia de la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, scrie tion.ro. Slujba a fost oficiata de catre IPS Ioan, Mitropolitul Banatului.
Epitaful Adormirii Maicii Domnului a fost scos de catre preoti in mijlocul bisericii, marti seara. Spre finalul slujbei, soborul si credinciosii au cantat cele trei stari ale Prohodului Maicii Domnului, dupa care au mers in procesiune, cu Sfantul Epitaf, in jurul Catedralei Mitropolitane din urbea de pe Bega.
„Traim momente de sfanta aducere aminte a plecarii de pe pamant a Maicii Domnului. Privegherea din seara aceasta ne duce cu mintea in urma cu 2000 de ani. Dupa cum fratiile voastre ati stat in seara aceasta, asa au stat si privegheat si Sfintii Apostoli. Imaginati-va ca printre dumneavoastra au fost si Apostolii, dar si cei care au cunoscut-o pe Maica Domnului. Prin urmare, in seara aceasta nu am fost singuri. O, cat de mare dar ne-a dat Dumnezeu sa priveghem o seara impreuna cu Apostolii Mantuitorului Iisus Hristos!”, a spus Mitropolitul Banatului, IPS Ioan.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006470 (s)