News Flash:

Stoltenberg: "NATO nu va lasa niciodata Afganistanul sa redevina un sanctuar pentru teroristi"

22 August 2017
892 Vizualizari | 0 Comentarii
jens stoltenberg
Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care a intervenit in Afganistan a doua zi dupa atentatele din 11 septembrie 2001, la cererea SUA, nu va lasa niciodata aceasta tara ''sa redevina un sanctuar pentru teroristi'', a declarat marti secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, salutand discursul presedintelui american Donald Trump, informeaza AFP.
''Obiectivul nostru este de a ne asigura ca Afganistanul nu va redeveni niciodata un sanctuar pentru teroristii care ne ataca tarile'', a afirmat Stoltenberg intr-un comunicat, salutand ''noua abordare'' a presedintelui american Donald Trump.

Donald Trump a exclus luni orice retragere a SUA din Afganistan, deschizand calea pentru trimiterea de soldati suplimentari in aceasta tara. Intr-un discurs pe un ton solemn, presedintele american nu a oferit nicio cifra sau scadenta, considerand ca ar fi "contraproductiv", dar a subliniat convingerea sa ca o retragere rapida din Afganistan ar crea un vid de care ar profita "teroristii", atat cei din Al-Qaida, cat si din gruparea Stat Islamic (SI).
Stoltenberg a amintit ca in iunie tarile aliate ale NATO s-au angajat sa intareasca prezenta militara a Aliantei in Afganistan. Nici ele nu au anuntat vreo cifra concreta. ''NATO are in prezent peste 12.000 de soldati in tara (dintre care doua treimi sunt americani). In ultimele saptamani, mai mult de 15 natiuni au promis contributii suplimentare pentru misiunea noastra Resolute Support'', a precizat secretarul general al Aliantei.
''Vom continua in special dezvoltarea fortelor speciale, a fortelor aeriene'', a subliniat el, vorbind si despre 'imbunatatirea' organizarii acestor trupe.  AGERPRES

jens stoltenberg donald trump
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006616 (s)