News Flash:

Serbia si Ungaria vor face schimb de informatii pentru combaterea migratiei ilegale si terorismului

20 August 2017
951 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti2
Schimbul de informatii va consolida cooperarea dintre armatele Serbiei si Ungariei pentru combaterea migratiei ilegale si a terorismului, a declarat sambata ministrul ungar al Apararii, Istvan Simicsko, in urma unor discutii cu omologul sarb Aleksandar Vulin, relateaza agentia MTI.
Simicsko a precizat ca Serbia are un rol important in gestionarea crizei migratiei, iar cooperarea cu Ungaria va asigura securitatea cetatenilor celor doua state.
Minoritatea ungara din Vojvodina si comunitatea sarba din Ungaria sunt legaturi care vor creste oportunitatile de cooperare, a mai spus ministrul ungar al Apararii.
Aleksandar Vulin si-a exprimat recunostinta pentru participarea militarilor ungari la KFOR, forta internationala de mentinere a pacii in Kosovo, condusa de NATO. 373 de militari ungari sunt detasati in Kosovo, iar Serbia considera ca propunerea de reducere a contingentului KFOR este inacceptabila.
In privinta subiectului migratiei, ministrul sarb al Apararii a spus ca a fost dezvoltata o cooperare excelenta cu armata si cu serviciile de informatii din Ungaria in lupta impotriva migratiei ilegale si a terorismului.
Ungaria si Serbia au planuit sa organizeze doua exercitii militare in Serbia, in luna septembrie, iar Istvan Simicsko si-a invitat omologul sarb sa viziteze Budapesta. Mediafax.ro

minoritatea ungara vojvodina aleksandar vulin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006104 (s)