News Flash:

ECLIPSA totala de Soare pe 21 august, vizibila si in Europa. Care sunt tarile de unde poate fi observat

20 August 2017
2222 Vizualizari | 0 Comentarii
eclipsa
ECLIPSA totala de Soare. Pe 21 august va avea loc cea de-a XI-a eclipsa de Soare din secolul acesta. Desi aceasta nu va fi vizibila pe cerul din Romania, iata ce se va intampla pe toata perioada evenimentului astronomic. ECLIPSA TOTALA DE SOARE. Eclipsa va fi vizibila in unele parti din Europa. Va fi vizibila seara sau la apus in Islanda, Scotia, Irlanda, Regatul Unit, Norvegia, Tarile de Jos, Belgia, Franta, Spania si Portugalia. Totodata, va fi prima eclipsa totala de Soare care va trece peste Statele Unite ale Americii in secolul curent.
ECLIPSA totala de Soare. Pe 21 august va avea loc cea de-a XI-a eclipsa de Soare din secolul acesta. Desi aceasta nu va fi vizibila pe cerul din Romania, iata ce se va intampla pe toata perioada evenimentului astronomic.
ECLIPSA TOTALA DE SOARE. Eclipsa va fi vizibila in unele parti din Europa. Va fi vizibila seara sau la apus in Islanda, Scotia, Irlanda, Regatul Unit, Norvegia, Tarile de Jos, Belgia, Franta, Spania si Portugalia. Totodata, va fi prima eclipsa totala de Soare care va trece peste Statele Unite ale Americii in secolul curent, scrie Descopera.
Iata ce se va intampla pe intreaga perioada a eclipsei de Soare.
ECLIPSA TOTALA DE SOARE. Cu 90 de minute inainte de eveniment
La scurt timp dupa ora 9:15 a.m., ora Pacificului (19.15, ora Romaniei), Luna se va extinde catre zona superioara din dreapta Soarelui. In timp, Luna va acoperi cate putin discul solar, ajungand intr-o singura ora sa acopere intregul disc, noteaza Washington Post.
ECLIPSA TOTALA DE SOARE. Cu o ora inainte
In acest punct, singurul mod prin care poti observa o schimbare a nivelului luminii este prin utilizarea unor ochelari speciali pentru eclipsa.
ECLIPSA TOTALA DE SOARE. 30 de minute
La scurt timp va avea loc o scadere graduala a luminii. In timp ce zona expusa a Soarelui ajunge la dimensiuni reduse daca se privesc umbrele reflectate pe arbori, imaginea Soarelui poate fi observata cum este proiectata pe sol. Efectul este similar cu cel observat intr-o camera obscura.
ECLIPSA TOTALA DE SOARE. 5 minute
Cu cinci minute inainte de eclipsa, va incepe apusul la nivelul orizontului vestic.
ECLIPSA TOTALA DE SOARE. 30 de secunde
In acest moment va putea fi vizibila intreaga umbra a Lunii in atmosfera. Acest moment face diferenta dintre o eclipsa partiala sau totala de Soare. In functie de zona, unele persoane ar putea observa doar 99% din Soare acoperit. Va fi precum trecerea de la noapte la zi. Va deveni din ce in ce mai intuneric in timp si ultimul procent din Soare va fi acoperit de Luna.
ECLIPSA TOTALA DE SOARE. 20 de secunde
In primul rand forma ovala va incepe sa migreze catre partea estica. In zona orizontului, razele soarelui vor fi inca vizibile.
ECLIPSA TOTALA DE SOARE. 15 secunde
Cateva secunde mai tarziu la marginea discului solar vor aparea cateva pete de lumina, asemanatoare unor margele. Fenomenul este cunsocut cu denumirea margelele Bailey, ce pot dezvalui informatii privind topografia Lunii. Termenul este utilizat pentru descrierea razelor de lumina paralele.
ECLIPSA TOTALA DE SOARE. 5 secunde
In acest moment totul este acoperit de intuneric. Mabel Loomis Tood scria despre acest moment in ''Eclipsele totale de Soare'', cartea sa din 1894, ,,umbra Lunii pare ca se apropie de Pamant, este aproape un intuneric tangibil care se apropie precum un perete''.
ECLIPSA TOTALA DE SOARE. In timp ce lumina solara dispare si ochii se adapteaza luminii, poate fi vazuta coroana solara. In acest moment vor fi vizibile mai multe stele si planete pe cer, inclusiv Jupiter in partea inferioara a Lunii si Venus  in zona superioara din dreapta. Pe aceeasi linie se va afla Mercur si Marte.
Eclipsa totala
ECLIPSA TOTALA DE SOARE. Doar in momentul in care soarele este complet acoperit ochelarii de protectie pot fi indepartati. Pana si cele mai mici raze solare pot provoca degradarea tesutului ocular. Din acest punct procesul invers va avea loc, mai intai apar margelele Bailey, apoi inelul de diamant, urmate de etapele unei eclipse partiale de Soare. 
MEDIAFAX

eclipsa totala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006609 (s)