News Flash:

Stoica (Patriarhie): Duhovnicul fetei disparute n-a facut nimic care sa i se reproseze

16 Februarie 2014
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
Constantin Stoica
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat pentru MEDIAFAX că, din punctul de vedere al Bisericii, duhovnicul Iuliei Ionescu, dispărută de miercuri, nu a încălcat canoanele şi nu a făcut nimic care să i se reproşeze. Stoica a făcut aceste precizări întrebat dacă, în cadrul Bisericii, va fi chestionat în legătură cu acest caz preotul paroh al Bisericii "Sântul Nicolae" Militari, Visarion Alexa, duhovnicul fetei de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală.

Privind faptul că duhovnicul le-a prezentat poliţiştilor, după dispariţia fetei, un mail în care aceasta îl anunţa că vrea să plece la mănăstire,Constantin Stoica a arătat că sfatul duhovnicului a fost clar acela ca adolescenta să aştepte până împlineşte 18 ani pentru a lua o astfel de decizie.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat anterior pentru MEDIAFAX că nicio mănăstire ortodoxă nu primeşte în monahism minori, iar, dacă un minor ar cere găzduire într-un astfel de lăcaş, ar fi contactate organele abilitate.

Patriarhia a notificat mănăstirile din ţară privind posibilitatea ca adolescenta dispărută să ajungă la una dintre ele, dar nu a primit deocamdată vreo veste în acest sens, a mai spus părintele Stoica, precizând că ţine legătura cu colegii săi pentru localizarea fetei, dacă aceasta se va îndrepta spre o mănăstire.

Iulia Ionescu s-a despărţit de mama ei, miercuri, în jurul orei 12.00, la gura de metrou Eroilor, urmând ca fata să meargă la Colegiul "Sfântul Sava", de pe strada Berthelot, unde studia în clasa a IX-a, dar ea nu a mai ajuns la şcoală.

Poliţiştii au reconstituit o parte din traseul adolescentei, despre care se ştie că a ajuns, în seara zilei de miercuri, la un magazin de pe Bulevardul Kogălniceanu, unde şi-a vândut telefonul mobil, un I Phone 5, şi lănţişorul din aur, pentru 800 de lei.

Fata este în continuare căutată în gări, autogări, dar şi aeroporturi, de unde au fost luate imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Totodată, în aceste zone au fost chestionaţi sute de taximetrişti.

Şi şoferii opriţi în trafic sunt întrebaţi dacă au văzut-o pe tânără şi rugaţi să contacteze Poliţia dacă au ulterior informaţii despre aceasta.

Între timp, în Capitală, continuă audierea cunoscuţilor adolescentei şi celor care ar putea da informaţii pentru găsirea ei la sediul Poliţiei Sectorului 5.

Vineri au fost audiaţi membrii familiei Iuliei Ionescu, colegi, profesori, vecini din bloc, precum şi duhovnicul acesteia şi patronul magazinului unde fata şi-a vândut telefonul şi lănţişorul.

Bărbatul care a cumpărat telefonul şi lanţul minorei a spus că le-a vândut ulterior mai scump altor persoane.

Totodată, patronul magazinului le-a spus jurnaliştilor că fata nu era însoţită şi că în afara magazinului nu o aştepta nimeni. "Ne-am gândit şi noi să nu fi fost cu cineva afară, să o constrângă. Nu era. Fata avea privirea pierdută, îngândurată. Timidă şi pierdută. I s-a cerut buletinul şi toate cele. S-a făcut că-l caută în geantă câteva minute, după aceea a spus că nu are actele telefonului, dar aduce ea cutia cu actele şi buletinul. Fata era timidă şi voia să ia banii cât mai repede şi să plece", a declarat, la România TV, reprezentantul magazinului.

Duhovnicul elevei, preotul parhoh al Bisericii "Sântul Nicolae" Militari, Visarion Alexa, a declarat poliţiştilor că fata spunea că vrea să se călugărească. El a şi pus la dispoziţia anchetatorilor un mail în care fata de 15 ani îl anunţa că doreşte să plece la o mănăstire.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat anterior pentru MEDIAFAX că fata este foarte credincioasă şi a intenţionat să fugă de acasă la 12 ani, însă a fost oprită atunci de duhovnicul ei.

Poliţiştii au făcut o adresă către Patriarhia Română pentru a se verifica dacă eleva a ajuns la vreuna dintre mănăstirile din ţară.

Totodată, reprezentanţii Centrului Român pentru Copii Dispăruţi - Focus au declarat pentru MEDIAFAX că participă la activităţile de căutare a adolescentei, distribuind postere cu semnalmentele şi poza minorei în judeţele indicate de Poliţie, respectiv Iaşi, Suceava şi Neamţ.

Pentru coordonarea operaţiunilor de căutare a tinerei dispărute, la nivelul Poliţiei Capitalei a fost constituit un centru de comandă din care fac parte directorul adjunct al Poliţiei Capitalei pe linie de investigaţii criminale, şeful Poliţiei Sectorului 5, şi câte un reprezentant din partea Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române şi a Departamentului de Informaţii şi Protectie Internă.

Poliţia Capitalei a solicitat, vineri, sprijinul cetăţenilor pentru a o găsi pe eleva de la Colegiul "Sf. Sava", dată dispărută după ce nu a mai ajuns miercuri la şcoală, şi a făcut publice în acest sens semnalmentele acesteia.

"Minora dispărută se numeşte Ionescu Iulia Cristina, este în vârstă de 15 ani şi are următoarele semnalmente: înălţime 1,67 m, greutate 50 kg, faţă ovală, ten de culoare deschisă, ochi verzi, păr şaten închis lung şi drept, bărbie rotundă. La data dispariţiei era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii şi ghete negre", se arată în comunicat.

Cei care au văzut-o sau pot oferi detalii cu privire la fată, sunt rugaţi să anunţe Poliţia Capitalei, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Iulia Ionescu a intrat la liceu cu media 10, fiind cunoscută de profesori şi colegi drept o elevă eminentă şi cuminte. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030302 (s)