Consumul excesiv de citrice actioneaza direct asupra smaltului prin demineralizare, pe cand legumele fibroase ca morcovul neutralizeaza ph-ul salivei si curata suprafata dintilor si a gingiilor. Pe langa energia pe care ne-o ofera, zaharul mai are si efectul de a intretine inflamatia, ceea ce se reflecta si in sanatatea dintilor si a gingiilor. in medie dieta noastra contine peste 45% carbohidrati.
Afectiuni dentare intalnite la persoanele varstnice
Ce este insa important, este tipul de carbohidrati pe care ii consumam. Cantitatea de glucoza pe care o obtinem dupa ce consumam un aliment este masurata cu ajutorul indicelui glicemic. Bineinteles ca alimentele procesate ca painea, prajiturile, sucurile, berea, cartofii prajiti, zaharul, orezul alb au un indice mai mare decat fructele, painea si pastele integrale, mierea, orezul integral, hrisca. Este adevarat ca alimentele cu indice glicemic mic nu ne bucura la fel de mult, dar ne protejeaza de alte probleme. Ele se digera mai lent si nu produc o variatie atat de mare a glicemiei, astfel incat inflamatia nu este intretinuta.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005320 (s)
Comentarii (0)