News Flash:

Steagul Romaniei, ridicat de jandarmi pe varful Parangul Mare

2 Decembrie 2013
1100 Vizualizari | 0 Comentarii
Tricolorul flutură de Ziua Naţională pe una dintre cele mai înalte culmi montane din România, vârful Parângul Mare, la 2.519 metri înălţime, acolo unde a fost arborat de o echipă formată din jandarmi montani de la Postul Parâng, salvamontişti şi un voluntar al Asociaţiei Pro Parâng.

Pentru a ajunge pe vârful Parângul Mare, echipa formată din şase temerari ai muntelui a avut de străbătut, timp de şapte ore, un traseu dificil, pe o vreme extrem de rece, în care senzaţia de frig a fost amplificată de vântul puternic. 

'Traseul străbătut de cei trei jandarmi montani, doi salvamontişti şi un voluntar s-a desfăşurat pe o vreme deloc prietenoasă, cu vânt puternic, un strat consistent de zăpadă viscolită şi o temperatură cu mult sub zero grade Celsius. Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere. Cei şase români au plecat din staţiunea Parâng pe 30 noiembrie, iar după şapte ore au atins cota 2.519, unde au fixat hampa drapelului de borna care marchează vârful montan. Astfel, pe 1 Decembrie, drapelul naţional al României flutură la cea mai mare înălţime de pe teritoriul ţării', a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, căpitan Nicolae Răducu.

Echipa care a urcat pe vârful Parângul Mare a trebuit să fie extrem de atentă, mai ales că traseul urmează, la un moment dat, o potecă foarte îngustă, pe creasta Masivului Parâng. Traseul de întoarcere, deşi a durat mai puţin, a fost la fel de dificil pentru românii care şi-au dorit ca drapelul naţional să fluture pe vârful Parângul Mare, pentru al doilea an consecutiv. 

'Traseul a fost extrem de dificil, mai greu ca anul trecut, dar efortul a meritat. Sunt mândru că sunt român şi că am putut arbora drapelul naţional deasupra norilor', a spus plutonierul major Cristian Cernăianu, unul dintre jandarmii montani ce au participat la această acţiune. 

Vârful Parângul Mare (2.519 m) este unul dintre cele mai înalte din România, după vârfurile Moldoveanu, Negoiu şi Viştea Marea din Munţii Făgăraş. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008484 (s)