News Flash:

Sarbii isi promoveaza turismul la Timisoara

29 Noiembrie 2013
1352 Vizualizari | 0 Comentarii
Sârbii au început ofensiva de promovare a turismului în România, după ce şi-au dat seama că vecinii români reprezintă un potenţial, dar şi că aceştia nu cunosc potenţialul turistic al Serbiei. 

'Aşa s-a ajuns la ideea unei colaborări şi a unui schimb de experienţă. De la începutul anului suntem activi pe piaţa românească şi am avut două participări la târgurile de turism, după care s-a organizat prima vizită a colegilor din România în Serbia, la un Atelier de turism în ideea de a realiza programe comune', a declarat Jelika Pudar, consilier în cadrul Organizaţiei Turismului Sârbesc (OTS).

În cadrul unei serate culturale organizate joi seara de reprezentanţii OTS şi de cei ai Consulatului Serbiei la Timişoara au fost prezentate cele mai atractive destinaţii de vacanţă sau de sfârşit de săptămână din ţara vecină pentru cei care doresc să descopere o Serbie turistică, culturală, arhaică, monahală sau modernă, inclusiv de tip live-stile sau destinaţiile cool.

'În fiecare an abordăm o temă pe care o dezvoltăm, anul acesta ne-am aplecat asupra turismului cultural. Ceea ce ni s-a părut nouă că este interesant să prezentăm este patrimoniul cultural al Serbiei, de la descoperirile arheologice la cetăţi, arta contemporană, biserici şi tradiţii gastronomice, natură, distracţii, diverse manifestări', a adăugat Jelika Pudar.

Ceea ce face mai dificilă această colaborare între cele două ţări sunt, în opinia consilierului turistic, starea proastă a drumurilor de ambele părţi, căile de acces, cel mai facil şi rapid mijloc de transport rămânând cel aerian, care va fi sporit prin curse zilnice suplimentare pe relaţia Belgrad-Bucureşti.

Potrivit datelor oferite de consilierul turistic sârb, de la începutul anului numărul românilor care au vizitat Serbia a crescut cu 10% faţă de anul precedent, în urma acţiunilor de promovare susţinute de emisarii ţării vecine.

În demersul de a deveni Capitală Culturală Europeană 2020, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a lansat ideea dezvoltării unor rute turistice extinse între judeţul Timiş şi zona riverană din Serbia, pentru a deveni mai atractive. Traseele ar urma să fie tematice, de la drumul vinului, la traseele culturale, gastronomice, economice. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005573 (s)