News Flash:

Astazi incepe la Timisoara Festivalul Baroc

14 Octombrie 2013
1249 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul, care se va desfasura în Piata Unirii, Piata Operei, str. Marasesti, Piata Libertatii si Bastionul Theresia, doreste sa fie un prilej de a constientiza mostenirea culturala bogata pe care o are Timisoara. Evenimentul vrea sa puna în valoare multiculturalitatea unica a zonei. Unul dintre evenimentele importante din istoria Timisoarei va fi sarbatorit în cadrul festivalului, pe 18 octombrie, data declarata "zi de importanta locala" prin Hotarare de Consliu Local din 2011. Acum aproape 300 de ani, în 18 octombrie 1716, printul Eugeniu de Savoya elibera cetatea Timisoarei dupa 164 de ani de stapanire otomana. Momentul este unul de cotitura în istoria orasului. Dupa acesta data, Timisoara cunoaste o dezvoltare pe toate planurile, aparand inclusiv cladirile în stil baroc din oras.
 
Festivalul Baroc 2013 se deschide oficial luni seara, cu un spectacol de zile mari pus la cale de Razvan Mazilu, Andreea Gavriliu si Judith State, pe muzica de Horea Crisovan si Incanto Quartetto.
 
Programul complet poate fi consultat pe pagina de Facebook a festivalului, unde puteti afla si noutati sau detalii în legatura cu desfasurarea evenimentelor.

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0830 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027334 (s)