News Flash:

Stare de urgenta in orasul filipinez Tacloban

11 Noiembrie 2013
1380 Vizualizari | 0 Comentarii
Autorităţile filipineze au decretat, luni, stare de urgenţă în localitatea Tacloban din insula Leyte unde, potrivit estimărilor autorităţilor provinciale, trecerea taifului Haiyan ar fi provocat moartea a circa 10.000 de persoane, transmite EFE.


În zonă a fost impusă totodată o interdicţie de circulaţie pentru toţi rezidenţii, cu scopul de a se împiedica actele de vandalism şi proliferarea altor delicte. Poliţia naţională din Filipine şi forţele armate au suplimentat cu circa o mie de persoane efectivele în oraşul Tacloban, situat la 580 kilometri sud-est de capitala ţării Manila, pentru a asigura liniştea şi ordinea în regiune, a relatat presa locală.


Lipsa alimentelor de primă necesitate a făcut ca situaţia populaţiei să fie dificilă, în timp ce mii de persoane caută să-şi găsească un loc în elicopterele militare pentru a părăsi localitatea. Echipele de salvare nu au reuşit să ajungă peste tot în insulă şi multe zone sunt în continuare izolate, neexistând informaţii privind starea populaţiei.


Estimările şi relatările de la faţa locului invocă zeci de mii de victime în insula Leyte, unde Consiliul pentru Gestionarea şi Reducerea Dezastrelor continuă cu greutate numărarea oficială a deceselor. Ultimul raport al organismului guvernamental filipinez a avansat cifra de 255 de morţi, 71 de răniţi şi 38 de persoane dispărute, iar numărul celor afectaţi de trecerea taifunului este de 9,7 milioane. 615.000 de persoane au fost strămutate, din care 433.000 sunt cazate în 1.444 de centre de evacuare.


După ce a traversat Filipinele, Haiyan a pătruns în cursul dimineţii în nordul Vietnamului, unde autorităţile au evacuat circa 600.000 de persoane, şi se deplasează spre sudul Chinei, cu o forţă redusă, fiind retrogradat de meteorologi la rangul de furtună tropicală.AGERPRES

insula leyte haiyan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006680 (s)