News Flash:

Spitalul Judetean Timisoara, inclus in doua noi programe de catre Ministerul Sanatatii

10 August 2015
1262 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara1
Ministerul Sanatatii a alocat anul acesta 244 milioane de lei pentru continuarea celor 5 programe speciale (actiuni prioritare–AP) demarate in 2014, destinate ingrijirii celor mai grave cazuri internate in spitale si implementeaza doua noi programe anul acesta. Bani pentru cele doua noi programe va primi si Spitalul Judetean din Timisoara.
In acest an, Ministerul Sanatatii dezvolta doua noi programe de chirurgie endovasculara si interventii endoscopice digestive, programe in care este inclus si Spitalul Judetean Timisoara.
„Dupa ce anul trecut am alocat 200 milioane de lei pentru implementarea cu succes a 5 programe care asigura achizitia de medicamente, materiale sanitare si reactivi necesare ingrijirii celor mai grave cazuri internate in sectiile de Anestezie – Terapie Intensiva (ATI), finantarea stenturilor pentru pacientii cu infarct miocardic acut (IMA) tratati in urgenta, asigurarea defibrilatoarelor implantabile intracardiace pentru salvarea pacientilor cu tulburari cardiace de ritm a caror viata se afla in pericol iminent (profilaxia mortii subite), a medicamentelor trambolitice necesare bolnavilor cu accident vascular cerebral acut (AVC), finantarea dispozitivelor medicale speciale de osteosinteza pentru tratamentul pacientilor critici cu leziuni traumatice acute (TRAUMA), in 2015 dezvoltam programe de chirurgie endovasculara si interventii endoscopice digestive”, a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.
In cadrul programului de Chirurgie Endovasculara Periferica (AP-EVA), Ministerul Sanatatii asigura materiale consumabile necesare tehnicilor moderne de interventii endovasculare care ajuta la rezolvarea unor cazuri severe fara interventie chirurgicala deschisa, cu rezultate superioare. In acest program au fost incluse un numar de opt spitale care au dotarea si expertiza profesionala necesara: Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare „Academician Vasile Candea” Bucuresti, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof.Dr. C.C. Iliescu” Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Institutul Inimii „Niculae Stancioiu” Cluj Napoca, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iasi, Spitalul Judetean de Urgenta Tg. Mures, Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Tg. Mures, Spitalul Judetean Timisoara.
Un numar de 19 spitale vor fi finantate in cadrul Programului de interventie endoscopica digestiva (AP-ENDO) pentru achizitia de materiale consumabile specifice interventiilor endoscopice digestive necesare pacientilor cu hemoragii digestive superioare, ictere mecanice obstuctive, neoplasmele esofagiene sau alte tipuri de neoplasme ale tubului digestiv. Aceste institutii sunt Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”, Spitalul Clinic Colentina Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” Bucuresti, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta, Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare, Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu – Severin, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Institutul Regional de Gastroenterologie si Hepatologie „Prof. dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf.Spiridon” Iasi, Institutul Regional de Oncologie Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara, scrie tion.ro.
Cele doua programe au un buget total de aproximativ 2 milioane de lei. Incepand din acest an in aceste programe speciale numite actiuni prioritare au fost incluse si 23 sectii de neonatologie si de terapie intensiva nou-sascuti din maternitatile de grad III.
„Este de remarcat ca bugetul sectiilor de terapie intensiva nou-nascuti va fi suplimentat cu suma de 4, 2 milioane lei, dupa rectificarea bugetara. De altfel, datorita rectificarii bugetare pozitive aprobate recent, actiunile prioritare au beneficiat de o suplimentare de buget in valoare de peste 8 milioane de lei” a mai spus Banicioiu.

ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005480 (s)