News Flash:

Spectacol cu masini de epoca in centrul Timisoarei

13 Aprilie 2014
2194 Vizualizari | 0 Comentarii
„Retroparada primăverii” a adunat, sambătă, o mulţime de curioşi în centrul Timişoarei. Lumea s-a înghesuit să admire şi să fotografieze frumoasele maşini de epocă expuse în Piaţa Victoriei. Expoziţia de vehicule istorice a reunit adevărate bijuterii pe patru roţi, dar şi motociclete. Cel mai vechi autovehicul expus a fost un Fiat din 1939, al city-managerului Sorin Drăgoi. “Piese” de colecţie ca Ford Mustang, Bentley, Cadillac Eldorado, Chevrolet Camaro, Mercury Monarch, Buick, dar şi bătrâne Dacii şi alte vehicule istorice au putut fi admirate în cadrul expoziţiei de sâmbătă din Piaţa Victoriei. Expoziţia a fost organizată, pentru al treilea an consecutiv, de Retromobil Club România.

Colecţionarii de maşini de epocă, unii veniţi chiar de peste hotare, din Ungaria, şi-au dat întâlnire în centrul Timişoarei, unde şi-au expus vehiculele timp de mai bine de două ore, după care au plecat în paradă prin oraş. Timişorenii au profitat din plin de eveniment. Şi-au făcut poze cu maşinile vechi, le-au studiat şi au urcat în unele dintre ele.

„Cea mai veche maşină este un Fiat din 1939, al domnului city-manager Sorin Drăgoi. Avem şi un Austin, care n-a mai fost până acum prezentat la celelalte expoziţii, din 1947, şi un Chevrolet Camaro. Au venit şi colegi un Ungaria, cu şapte maşini, printre care şi un BMW 500, o maşină cu motor de motocicletă, aşa se făceau pe vremuri. Cei din Serbia au tot astăzi expoziţie şi nu ne-am putut noi duce la ei, şi nici ei să vină la noi, dar vor veni în toamnă (n.r. – la „Retroparada Toamnei”). Avem participanţi şi din Jimbolia, din Sânnicolau Mare şi Reşiţa. Avem o “broscuţă” nouă şi mai multe motociclete. Cam un sfert dintre participanţi sunt cu motociclete. Plecăm în paradă până la Moşniţa Nouă, vreo 3 kilometri. Am ales bulevardele mari, ca să mergem pe banda întâi, să nu stresăm pe nimeni în trafic”, a explicat reprezentantul Retromobil Timiş, Vlad Capotescu, înainte de începerea paradei.

Pentru doritori a existat şi posibilitatea unor achiziţii. Un Austin 10 din 1947, recondiţionat, era pus în vânzare la 10.500 de euro. Tion.ro

Galerie Foto


chevrolet camaro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1060 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046686 (s)