News Flash:

Sorin Grindeanu: Imi propun ca tinta o Romanie normala. Guvernul nu va fi al meu, nici al PSD, ci al Romaniei

4 Ianuarie 2017
960 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu4
Premierul desemnat Sorin Grindeanu a declarat, la inceputul discursului sau din Parlament, ca prima optiune de premier a PSD-ALDE, Sevil Shhaideh, ar fi fost o "varianta excelenta", apreciind ca Liviu Dragnea s-a comportat ca un adevarat om de stat, care a evitat o criza politica foarte nociva.
"Le multumesc celor care m-au propus in aceasta functie si care mi-au fost alaturi in alcatuirea echipei guvernamentale si a programului de guvernare pe care le supun astazi dezbaterii. Vreau sa precizez ca prima propunere a PSD pentru functia de prim-ministru, Sevil Shhaideh, ar fi fost o varianta excelenta pentru conducerea guvernului si e bine ca dansa e alaturi de mine in echipa viitorului executiv pe care o supun la vot azi in Parlament. Salut in mod deosebit echilibrul domnului presedinte Liviu Dragnea, care in ultimele saptamani s-a comportat ca un adevarat om de stat, punand interesul national mai presus de interesul sau personal sau al partidului pe care il conduce",a declarat premierul desemnat Sorin Grindeanu.
El a mai spus ca, datorita lui Liviu Dragnea, s-a evitat astfel "o criza politica foarte nociva" pentru Romania.
"Eu va propun astazi o alta tinta are, in opinia mea, le include pe toate celelalte (n.r. din programul de guvernare) - Romania normala. Va propun si imi propun ca la finalul mandatului pe care mi-l iincredintati astazi, daca veti vota in favoarea guvernului, sa avem o alta tara in care oamenii sa traiasca bine si sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati. Acesta ar trebui sa fie obiectivul principal al viitoarei guvernari. Imi doresc o tara normala, in care lucrurile sa fie asa cum trebuie sa fie, in care anormalul sa fie o exceptie si nu o regula. Primul semn de normalitate e ca politicienii alesi in functii publice sa respecte ceea ce au promis in timpul campaniei electorale si sa puna in practica toate masurile pentru care au primit votul cetatenilor. De aceea, in programul de guvernare pe care l-am supus atentiei si votului parlamentului veti regasi toate masurile prezentate in campania electorala de domnul presedinte Liviu Dragnea. Aceste masuri au fost votate de romani si e normal sa se regaseasca in programul de guvernare al partidelor care au obtinut majoritatea in Parlament", a mentionat premierul desemnat Grindeanu.

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, in plenul Camerelor reunite ale
Parlamentului, ca isi propune ca tinta o Romanie normala, in care anormalitatea sa fie o exceptie, nu o regula.
"Eu va propun astazi o alta tinta care, in opinia mea, le include pe toate celelalte (n.r. — din programul de guvernare) — Romania normala. Va propun si imi propun ca la finalul mandatului pe care mi-l incredintati astazi, daca veti vota in favoarea guvernului, sa avem o alta tara, in care oamenii sa traiasca bine si sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati. Acesta ar trebui sa fie obiectivul principal al viitoarei guvernari. Imi doresc o tara normala, in care lucrurile sa fie asa cum trebuie sa fie, in care anormalul sa fie o exceptie, si nu o regula. Primul semn de normalitate e ca politicienii alesi in functii publice sa respecte ceea ce au promis in timpul campaniei electorale si sa puna in practica toate masurile pentru care au primit votul cetatenilor. De aceea, in programul de guvernare pe care l-am supus atentiei si votului Parlamentului veti regasi toate masurile prezentate in campania electorala de dl presedinte Liviu Dragnea. Aceste masuri au fost votate de romani si e normal sa se regaseasca in programul de guvernare al partidelor care au obtinut majoritatea in Parlament", a subliniat Grindeanu.
El a aratat ca isi mai doreste o tara in care cresterea economica sa se regaseasca in bunastarea cetatenilor.
"Scopul tuturor actiunilor noastre este bunastarea celor care ne-au votat si care platesc taxe si impozite. (...) Nu venim la guvernare pentru a face statistici frumoase pe hartie, iar cresterea economica n-are nicio valoare daca nu se regaseste intr-un fel sau altul in buzunarele romanilor", a afirmat Grindeanu.
Potrivit acestuia, o tara normala inseamna, intre altele, fara cozi la taxe, conditii pentru cresterea copiilor, un sistem de sanatate dezvoltat, autostrazi, dar si o tara in care guvernul trebuie sa urmareasca sa asigure salarii mari pentru cetatenii sai.
"Intr-o tara normala, scopul guvernarii este in primul rand bunastarea propriilor cetateni. Vrem investitii straine, insa investitii care sa ofere locuri de munca bine platite pentru romani. Investitiile straine nu sunt un scop in sine, ci un mijloc prin care ne propunem un trai mai bun pentru romani. Din acest motiv, in programul nostru am propus o schimbare a viziunii economice in ceea ce priveste investitorii straini", a aratat Sorin Grindeanu.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004988 (s)