News Flash:

EPIDEMIE de rujeola la Timisoara

4 Ianuarie 2017
1109 Vizualizari | 0 Comentarii
rujeola2
Saloanele Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara sunt neincapatoare in aceasta perioada
In total, 30 de bolnavi cu rujeola, majoritatea copii, sunt internati in unitatea medicala. Medicii spun ca au un numar mare de pacienti internati cu pojar pentru ca este epidemie, scrie pressalert.ro

„Cu parinti sau apartinatori, sunt toate paturile ocupate, ne-am extins si pe sectia de adulti. Majoritatea sunt copii, pentru ca rujeola este boala copilariei. Este epidemie si atunci toata lumea nevaccinata face boala. Deja sunt foarte multe focare, iar daca nu ai imunitate, faci boala.
Din zece copii, noua fac, daca intra in contact cu aceste focare”, a declarat medicul Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara. Medicul spune ca majoritatea copiilor internati nu au fost vaccinati impotriva rujeolei. “Mai sunt si vaccinati, dar acestia fac rujeola din cauza imunitatii mai scazute, iar boala are forme mai usoare. Unii dintre bolnavi sunt si cu complicatii, cele mai frecvente sunt infectiile bacteriene”, a mai precizat Virgil Musta.
 

Va reamintim ca doi copii au murit, in anul 2016, din cauza rujeolei in judetul Timis. La nivel national, la sfarsitul anului trecut, bilantul epidemiei de rujeola indica un numar de 1.969 de infectari, in 33 de judete, si noua decese provocate de acest virus, dintre care trei copii. Niciunul dintre cei trei copii care si-au pierdut viata nu erau vaccinati.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006879 (s)