News Flash:

Lista ministrilor cu probleme

4 Ianuarie 2017
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu
Florin Iordache, Lia Olguta Vasilescu, Florian Bodog, Nicolae Florin Jianu si Teodor Melescanu sunt cativa dintre ministri problematici propusi in cabinetul Grindeanu.
Poate cea mai controversata numire in cabinetul Grindeanu este cea a deputatului PSD Florin Iordache la Ministerul Justitiei. De profesie inginer, la Fabrica de Mobila din Caracal, apoi pe rand absolvent de drept si doctor in economie, cu un curs absolvit  la Colegiul National de Aparare, Iordache este considerat omul din umbra al PSD care coordona in Parlament tot ce inseamna modificari si initiative legislative legate de justitie si coduri penale. De mai multe ori, aceste initiative ale PSD au fost extrem de controversate, fiind menite sa serveasca in mod evident politicienilor anchetati sau condamnati, scrie Gandul. 
Iordache se afla la al cincilea mandat de deputat si este casatorit cu fosta judecatoare de la instanta suprema Magdalena Iordache. Este un apropiat al lui Adrian Nastase si Victor Ponta. In 2013, Gandul scria ca in Parlament, Iordache este omul care se ocupa de toate proiectele de lege sau problemele delicate promovate de PSD sau indirect, de premierul Victor Ponta. „Biroul de comanda” era pe atunci la presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, unde de cele mai multe ori social-democratii se intalneau in formula Victor Ponta-Valeriu Zgonea-Florin Iordache-Ilie Sarbu.
In 2013, Florin Iordache a fost cel care a coordonat in Parlament modificarile aduse Codului Penal de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor si aprobarea proiectului de lege privind amnistia si gratierea, in asa-numitul episod „martea neagra”. Atunci, Iordache a fost cel care s-a ocupat de modificarile aduse Codului Penal si cel care s-a asigurat ca proiectul de lege privind amnistierea si gratierea urma sa primeasca raport favorabil din partea Comisiei Juridice. Discutiile cu presedintele Comisiei Juridice, deputatul PC Bogdan Ciuca, si cu Theodor Nicolescu de la PNL (trimis in judecata de DNA in dosarul privind fraudele de la ANRP) au discutat in secret, in toiul noptii, despre cum sa treaca aceste modificari legislative. Ele au fost adoptate in miezul noptii, dupa ce ziaristii si deputatii din Comisie parasisera sala de sedinta, prin convocarea unei sedinte ad-hoc, la care documentele oficiale sustin ca au participat 24 de deputati, desi la sedinta anterioara, care durase 4 ore, fusesera prezenti doar 6-7 deputati. A doua zi, prevederile controversate au fost introduse urgent pe ordinea de zi suplimentara a Camerei Deputatilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1297 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004508 (s)