News Flash:

Sorin Alexandrescu si Dan Voiculescu, trimisi in judecata!

1 Octombrie 2013
1415 Vizualizari | 0 Comentarii
dan voiculescu

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi în judecata în dosarul privind santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al S.C. Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing.

Ei sunt acuzati în legatura cu folosirea acelor institutii media (televiziuni, publicatii on line si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marti AGERPRES, Sorin Alexandrescu si persoanele juridice Antena Tv Group si Intact Publishing sunt acuzate de santaj, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu si SC Antena 3, de complicitate la santaj, iar fost sef ANAF, în functie la data faptelor, Serban Pop, de folosire, în orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, în perioada 16 aprilie - 21 mai, inculpatul Alexandrescu a exercitat în mod repetat si gradual acte de constrangere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata) amenintandu-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel încat sa îl determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

'In mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenintare cu publicarea, prin intermediul entitatilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsa fapta de coruptie savarsita de partea vatamata, în situatia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune apartinand Antena TV Group la un pret dorit de inculpat. Semnarea contractului în conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durata de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media împotriva societatii pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea acelei societati', sustin procurorii.

Actele de constrangere, prin amenintare, s-au exercitat în mai multe feluri: verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic; prin intermediul unui spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie în care ar putea fi implicata partea vatamata (realizat din dispozitia inculpatilor Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu în 8 mai si difuzat în perioada 9 - 30 mai cu o frecventa de 5 ori pe zi - în total de 401 ori, de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group si Antena 3); prin înscrisuri avand caracter de somatie, emise de catre Intact Publishing, semnate de George-Daniel Matiescu, în calitate de director general si trimise catre partea vatamata si catre alte persoane, prin care, sub pretextul desfasurarii unei anchete jurnalistice, se solicitau relatii privind împrejurarea care facea obiectul santajului.

DNA precizeaza ca Sorin Alexandrescu, cu ocazia mai multor întalniri, i-a reamintit partii vatamate ca singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa si, implicit, activitatea pe care o desfasoara, este semnarea contractului cu Antena TV Group, în conditiile impuse.

'Informatiile pe care s-a sprijinit Sorin Alexandrescu pentru a exercita actele de santaj la adresa partii vatamate au fost obtinute de la inculpatul Pop, presedinte ANAF. Astfel, în februarie, acesta din urma i-a remis lui Sorin Alexandrescu un set cu documente provenind de la angajatii Garzii Financiare, în conditiile în care, în calitatea sa de presedinte al ANAF, era obligat sa asigure confidentialitatea informatiilor obtinute, în virtutea functiei, de la angajati. In acest fel, Serban Pop i-a asigurat lui Sorin Alexandrescu un ascendent în discutiile cu partea vatamata si, totodata, un potential subiect de presa, iar pentru sine, ulterior, a obtinut promisiunea ca va fi sprijinit pentru mentinerea în functia de presedinte al ANAF', se arata în comunicat.

DNA mentioneaza ca Dan Voiculescu, prin demersurile sale, a sprijinit actiunile desfasurate de Sorin Alexandrescu care erau menite sa mentina si sa accentueze starea de presiune psihica asupra partii vatamate.

'Demersurile de sprijin s-au facut în mod direct, prin discutii si îndrumari adresate inculpatului Alexandrescu si indirect, prin intermediul fiicei sale, inculpata Camelia Voiculescu. La randul sau, inculpatul Alexandrescu l-a informat constant, fie direct, fie prin Camelia Voiculescu, despre stadiul actiunilor de santajare si despre pozitia partii vatamate', mai informeaza DNA.

Prin intermediul site-urilor Income Magazin si Jurnalul National detinute de Intact Publishing, inculpatul Matiescu a girat publicarea unor stiri negative la adresa societatii reprezentate de partea vatamata, în scopul sustinerii actelor de santaj exercitate.

De asemenea, el a acceptat si a semnat înscrisurile trimise în 24 aprilie catre partea vatamata si catre alte persoane, în conditiile în care acestea nu vizau niciun fel de investigatie jurnalistica, ci erau acte de constrangere prin amenintare cu publicarea detaliilor unor pretinse fapte de coruptie.

DNA mai arata ca, în 23 aprilie, la luarea deciziei de trimitere a acestor înscrisuri a participat si Camelia Voiculescu.

'In contextul sprijinului acordat activitatilor exercitate de inculpatul Alexandrescu pentru si în numele Antena TV Group se înscriu si emisiunile difuzate, începand cu 30 mai, de postul de televiziune Antena 3, în sensul în care s-a urmarit exonerarea de raspundere penala a inculpatului, denigrarea sistemului judiciar, vizand influentarea deciziei magistratilor în ceea ce priveste urmarirea penala si judecata masurilor preventive în prezenta cauza penala', mai subliniaza sursa citata.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005438 (s)