News Flash:

Evitati Transalpina in aceasta perioada!

30 Septembrie 2013
1655 Vizualizari | 0 Comentarii

Serviciul Județean Salvamont recomandă tuturor turiștilor să evite circulația pe Transalpina, din cauza vremii nefavorabile, temperaturile fiind extrem de scăzute în timpul nopții și conducand la formarea poleiului.

"Nu suntem în măsură să interzicem dar este absolut nerecomandat ca începand de azi să se mai circule pe Transalpina. Nu avem ninsoare, dar avem lapoviță iar temperaturile din timpul nopții sunt de iarnă, temperaturi care duc la producerea poleiului și implicit la creșterea riscurilor producerii de accidente, mai ales că lucrarea nu e finalizată, mă refer la sistemul de protecție cu balustrăzi. Probabil că și cei de la Drumuri Național vor lua o măsură în acest sens în zilele următoare. Noi oricum suntem pregătiți în cazul în care întalnim vreun rătăcit în zonă", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mircea Lera, directorul Serviciului Județean de Salvamont.

DN67C Transalpina este șoseaua construită la cea mai înaltă altitudine din Romania. Această pleacă din Novaci, Gorj și traversează Valcea, ajungand la 2100 m altitudine în Pasul Urdele. Șoseaua este asfaltată în totalitate, dar lucrarea nu a fost finalizată la nivel de parapeți sau balustrăzi de protecție, din lipsă de finanțare.

 


transalpina poleiului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 33 queries | Mysql time :0.007190 (s)