News Flash:

SOCANT! Ce ascunde Malaezia in cazul avionului disparut?

17 Martie 2014
982 Vizualizari | 0 Comentarii
"Este un stupefiant eşec în domeniul securităţii. Pare un eşec al tehnologiilor la toate nivelurile". Este opinia generală în China faţă de operaţiunea de recuperare a avionului dispărut, demarată de guvernul malaezian. Peste jumătate dintre pasagerii zborului MH370 erau de naţionalitate chineză. China acuză Malaezia că a comunicat tardiv informaţii esenţiale, cum ar fi faptul că pista teroristă este serios luată în calcul. Malaezia a fost vizată duminică, din nou, de critici în China, unde presa şi navigatorii pe Internet considerau "prea tardive" anunţurile Guvernului malaysian despre deturnarea "deliberată" a avionului de tip Boeing 777, dispărut de pe ecranele radarelor în urmă cu opt zile, relatează AFP.

Kuala Lumpur a anunţat sâmbătă că dezactivarea sistemelor de comunicaţie şi schimbarea bruscă a direcţiei de zbor a avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines către Oceanul Indian sunt în "concordanţă cu o acţiune deliberată a cuiva din avion".

"Este evident că anunţarea unor informaţii atât de esenţiale are loc teribil de târziu", după şapte zile "atroce" îndurate de rudele pasagerilor dispăruţi, a subliniat agenţia de stat China Nouă într-un comentariu usturător.

"Această întârziere se explică fie printr-o lipsă de răspundere faţă de datorie, fie printr-o reticenţă de a împărtăşi informaţii în timp real - ceea ce ar fi inacceptabil", continuă agenţia de stat, subliniind că Malaysia "nu poate să se eschiveze de la responsabilitatea pe care o are". "În absenţa - sau pur şi simplu lipsa - unor informaţii atestate, au fost irosite eforturi masive", prin concentrarea eforturilor într-o zonă în care avionul nu se afla, a insistat China Nouă.

"Acest lucru dovedeşte că aceste căutări din ultimele opt zile au avut loc în zadar şi au ratat esenţialul (...) şi că ipotezele pe care autorităţile malaysiene se aventurau să le dezmintă s-au dovedit, până la urmă, exacte", ironiza un comentariu publicat în The Beijing Times.

Nu este de mirare, se arată în continuare în comentariu, să vezi că înfloresc pe Internet întrebări conspiraţioniste. "Am văzut aşa-zise «zvonuri» devenind treptat veritabile predicţii înaintea anunţurilor oficiale", scrie comentatorul.

Pe de altă parte, navigatorii pe Internet nu sunt nici ei mai blânzi. "Un singur cuvânt poate să califice atitudinea Guventului malaysian: «impostură»", scrie un utilizator într-un mesaj postat pe site-ul de microblogging Weibo.

"Reaua lor credinţă şi înşelătoriile sunt atât de neîndemânatice astfel încât eu, un simplu observator, mi-am dat seama dintr-o privire", scria altul.

Majoritatea datelor prin satelit prezentate sâmbătă de către premierul malaysian Najib Razak s-au scurs deja înainte în presa americană.

"Înţelegem nevoia disperată de informaţii (...), dar avem responsabilitatea de a furniza doar informaţii pe care le-am putut corobora", s-a justificat sâmbătă Najib Razak. Malaysia Airlines a afirmat, pe de altă parte, că "a fost necesar timp" pentru a "verifica şi analiza" aceste date. 
Vezi continuarea textului pe Gandul.info. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 22 queries | Mysql time :0.011176 (s)