News Flash:

Cel putin trei persoane au fost ucise in China de catre atacatori inarmati cu cutite

14 Martie 2014
1167 Vizualizari | 0 Comentarii
Atacatori înarmaţi cu cuţite au ucis cel puţin trei persoane, pe stradă, în centrul Chinei, însă autorităţile îndepărtează în acest stadiu ideea unui atac terorist, după masacrarea a 29 de persoane într-o gară, la începutul lui martie. "Trei persoane sunt moarte", a declarat telefonic pentru AFP un oficial din oraşul Changsha, capitala provinciei Hunan (centru), adăugând că poate să dea asigurări că "nu este vorba despre un atac terorist. S-a întâmplat într-o încăierare, într-o piaţă".

Agenţia oficială China Nouă scrie că "un grup de atacatori a atacat civili", lăsând "trei cadavre în urmă".

Potrivit unui post de radio din Hunan, unul dintre atacatori este proprietarul unei brutării şi s-a luat la ceartă cu femeie în vârstă de 80 de ani, pe care a înjunghiat-o mortal în stradă. Cotidianul din Hunan relatează, citând un martor, că un tânăr s-a certat cu alt tânăr şi l-a îmjunghiat cu un cuţit de bucătărie, după care a rănit cinci trecători.

În fotografii postate online, a căror autenticitate nu a fost confirmată, apar trei cadavre de bărbaţi, pline de sânge, pe stradă, în jurul cărora se află poliţişti şi trecători.

Poliţişti şi ambulanţe au sosit la locul respectiv, potrivit agenţiei.

Incidentul are loc după ce, la începutul lui martie, a avut loc un masacru, în care au fost ucise 29 de persoane, la Gara din Kunming, în sud-vestul Chinei. Atacul a fost atribuit de către autorităţi unor separatişti din zona Xinjiang (nord-vest), în care locuieşte minoritatea uigură, musulmană şi turcofonă.

Cinci atacatori au pătruns în Gara din Kunming şi au înjunghiat toate persoanele pe care le-au întâlnit în drum, potrivit unor supravieţuitori citaţi de presa chineză.

Patru dintre ei au fost împuşcaţi de către poliţie, iar o femeie, rănită, a fost arestată la locul atacului. Alţi trei suspecţi au fost arestaţi ulterior. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1063 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038790 (s)