News Flash:

SOCANT! Au fost 54 de grade Celsius intr-un oras din Iran! Pana la sfarsitul secolului, in Orientul Mijlociu va fi prea cald pentru ca omenirea sa supravietuiasca

30 Iunie 2017
964 Vizualizari | 0 Comentarii
ahvaz
Ahvaz, un oras din sud-vestul Iranului, a anuntat joi dupa amiaza cea mai ridicata temperatura care a fost inregistrata vreodata in aceasta tara: 127,4 grade Fahrenheit, adica 53 de grade Celsius. Mai mult, aceasta ar putea sa fie temperatura record de pe Pamant, daca se adeveresc masuratorile celor de la Weather Underground, care au stabilit si mai multe grade in termometre: 54.
Etienne Kapikian, meteorolog la MeteoFrance, a postat joi pe Twitter informatia potrivit careia in Ahvaz au fost  53.7°C (128.7 grade Fahrenheit). 
Kapikian spune ca temperatura este un record absolut national si este considerata cea mai mare inregistrata vreodata in iunie, in Asia Continentala.

Site-ul Weather Underground a indicat insa ca temperatura in oras a urcat si mai mult, pana la 54 de grade Celsius, 129,2 grade Fahrenheit, la orele locale 4:51 si 5 pm. Daca informatiile sunt reale, 129,2 este cea mai ridicata temperatura inregistrata vreodata pe Pamant, in timpurile moderne.
Christopher Burt, meteorolog si istoric la Weather Underground, a analizat extremele caniculare la nivel mondial si a descoperit ca 129,2 grade Farenheit in Mitribah, Kuwait, pe 21 iulie 2016 si in Valea Mortii din California, in 30 iunie 2013, a fost cea mai mare temperatura din timpurile moderne. 
Oficial, Valea Mortii a stabilit recordul pentru cea mai ridicata temperatura, pe 10 iulie 1913, 134 grade Fahrenheit (57 Celsius). Insa Burt aduce critici dure acestei masuratori, concluzionand ca nu este posibil asa ceva dintr-o perspectiva meterologica si ca observatorul meteo a comise erori la masurare. 
Pentru ca Ahvaz sa bifeze cea mai ridicata temperatura, aceasta trebuie revazuta de World Meteorological Organization.
Totul se intampla la doar o luna dupa ce in mai multe zone din Orientul Mijlociu au fost inregistrate recordurile lunii mai. Pe 28 mai, in Turbat, Pakistan, au fost 128.3 grade (53.5 Celsius), cea mai mare temperatura din tara si record la nivel mondial, pe mai, potrivit meteorologului Jeff Masters, de la Weather Underground.
Toate aceste recorduri reprezinta un semnal de alarma vizavi de incalzirea globala.
Un studiu al National Academy of Sciences din 2016 spune ca temperaturile tot mai mari se numara printre evenimentele meteo care pot fi cel mai usor conectate cu schimbarile climatice globale aparute din cauza omului.  
De asemenea, o alta cercetare, publicata in 2015, a Nature Climate Change, atrage atentia ca pana la sfarsitul secolului temperaturile in Orientul Mijlociu ar putea deveni prea mari pentru ca omenirea sa supravietuiasca. Mediafax.ro

ahvaz iranului temperatura fahrenheit celsius etienne kapikian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008362 (s)