News Flash:

Presedintele Bulgariei, Rumen Radev, primit de Klaus Iohannis, la Cotroceni

28 Iunie 2017
892 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis presedinte
Presedintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, a fost primit de presedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, miercuri dimineata, pe Platoul de Ceremonii. Seful statului bulgar a fost intampinat de garda de onoare.
Rumen Radev este in vizita in Romania, miercuri si joi, la invitatia omologului sau roman. 
Vizita are ca scop aprofundarea dialogului politic romano-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene si internationale. 
Potrivit Administratiei Prezidentiale, in cadrul discutiilor cei doi sefi de stat vor aborda si continuarea dezvoltarii relatiilor economice, precum si a cooperarii sectoriale, in special in domenii precum energia si transporturile. Romania este al treilea partener comercial al Bulgariei in Uniunea Europeana, iar tendinta de crestere a volumului schimburilor bilaterale s-a mentinut in ultimii ani.
De altfel, in vederea impulsionarii cooperarii economice, presedintele Romaniei va participa, impreuna cu omologul sau bulgar, in dimineata zilei de joi, la deschiderea Forumului de afaceri Romania-Bulgaria. 
De asemenea, vor fi analizate modalitatile concrete de coordonare in vederea promovarii intereselor si obiectivelor comune in cadrul UE. Aprofundarea dimensiunii europene a relatiei bilaterale este cu atat mai importanta cu cat Bulgaria si Romania vor detine Presedintia Consiliului UE in Semestrul I din 2018, respectiv in Semestrul I din 2019, precizeaza sursa citata.
Se vor afla totodata pe agenda aspecte privind cooperarea in cadrul NATO si provocarile de securitate in regiunea Marii Negre, Vecinatatea Estica, respectiv cooperarea la nivel regional.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005020 (s)