News Flash:

Tragedie in Pakistan: Cel putin 123 de morti in urma exploziei unei cisterne cu petrol

25 Iunie 2017
994 Vizualizari | 0 Comentarii
pakistan
Cel putin 123 de persoane adunate in jurul unei cisterne cu petrol care s-a rasturnat in estul Pakistanului au murit dupa ce aceasta a luat foc si a explodat, au anuntat duminica politia si echipele de interventie, citate de agentiile internationale de presa.
Tragedia s-a produs in timp ce numerosi pakistanezi se aflau pe drum pentru a-si vizita familiile cu ocazia festivitatilor de Eid-el-Fitr, mare sarbatoare musulmana care marcheaza sfarsitul lunii sacre a Ramadanului.
Cisterna s-a rasturnat in orasul Bahawalpur din cauza vitezei, dupa care a explodat in timp ce localnicii incepusera sa adune petrolul care se scurgea din vehicul, a precizat pentru agentia DPA un oficial al politiei, Shafiq Ali.
Dupa explozie, echipele de interventie au gasit cel putin 123 de cadavre, unele dintre ele fiind carbonizate pana la neidentificare, a spus purtatoarea de cuvant a serviciului local de salvare, Deeba Shahnaz.
Alte 90 de persoane primesc ingrijiri medicale in Spitalul Victoria din oras, a adaugat purtatoarea de cuvant. Potrivit unui oficial local, peste 100 de persoane ar fi fost ranite. 
Printre persoanele decedate si ranite se numara si copii, potrivit medicilor.
Peste 100 de carcase de vehicule carbonizate — autoturisme, minibusuri si motociclete — au ramas pe principala sosea care leaga portul Karachi, in sud, de provincia centrala Pendjab.
Potrivit politiei, cisterna transporta 40.000 de litri de carburant de la Karachi la Lahore, capitala provinciei Pendjab.
Autoritatile au anuntat ca operatiunea de salvare s-a incheiat.
Premierul Nawaz Sharif si-a exprimat 'tristetea profunda' si le-a ordonat autoritatilor provinciale sa furnizeze "tot sprijinul medical necesar ranitilor".
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006338 (s)