News Flash:

Sistemul de pensii private si-ar putea pierde credibilitatea din vina Guvernului

30 Octombrie 2013
1391 Vizualizari | 0 Comentarii
Raportul Curţii de Conturi privind cheltuielile din 2012 ale Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) evidenţiază 'dezmăţul pe bani publici' al angajaţilor instituţiei, a declarat marţi deputatul Claudia Boghicevici, coordonatorul portofoliului Muncii în guvernul alternativă al PDL.

Ea a comentat, într-un comunicat transmis AGERPRES, că pe de o parte se susţine că nu există bani pentru creşterea alocaţiilor sau a pensiilor, iar pe de alta li se permite unor instituţii publice aflate pe deficit să îşi acorde premii şi alte bonusuri financiare uriaşe.

'Auditul Curţii de Conturi privind cheltuielile CSSPP din 2012 demonstrează că guvernarea USL tolerează sfidarea românilor pe bani publici. Chiar dacă CSSPP şi acum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), se finanţau şi se finanţează din venituri proprii, aceste instituţii administrează banii cetăţenilor care contribuie la sistemul de pensii prin Pilonul 2', a afirmat Boghicevici.

Potrivit deputatului de Arad, faptul că după ani de zile de cifre economice pozitive aceste instituţii au ajuns pe pierdere în guvernarea USL transmite 'un semnal extrem de îngrijorător într-o piaţă extrem de sensibilă'.
Boghicevici a criticat şi modul netransparent şi intempestiv prin care CSSPP, CNVM şi CSA au fost integrate în noua ASF în prima parte a acestui an, după ce noua structură nu a adus reduceri de costuri.

'Cei de la USL au invocat nevoia urgentă de a crea un mastodont ca ASF printr-o ipotetică reducere de costuri. După câteva luni vedem că povara bugetară este dimpotrivă mai mare, că s-au creat 300 de sinecuri pentru clientela USL şi că FMI a cerut ferm reorganizarea ASF. Guvernul USL trăieşte în realităţi paralele. Pe de o parte pretinde că nu sunt bani pentru creşterea pensiilor, a salariilor bugetarilor sau a alocaţiilor pentru copii, că nu sunt bani nici pentru educaţie, sănătate sau investiţii, dar în acelaşi timp tolerează astfel de practici sfidătoare cum sunt cele de la ASF acum sau cum au fost la CSSPP anul trecut. Guvernul USL trebuie să îşi asume răspunderea dacă, după aceste sincope, sistemul de pensii private îşi va pierde credibilitatea', a mai adăugat deputatul PDL.

Potrivit raportului Curţii de Conturi, deşi CSSPP a înregistrat în 2012 un deficit de peste un milion de euro, au fost acordate ilegal tichete cadou, prime de vacanţă şi premii în valoare de peste 400.000 de euro.

comisiei de deputatul claudia boghicevici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1504 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006317 (s)