News Flash:

Singapore, in stare de soc in urma unor revolte violente - FOTO

9 Decembrie 2013
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
Revolte violente au opus, în noaptea de duminică spre luni, la Singapore, sute de lucrători străini şi poliţia, şocând oraşul-stat, în mod normal foarte civilizat, care afişa o imagine multietnică foarte bună. Optsprezece persoane au fost rănite şi mai multe maşini de poliţie au fost arse în primele violenţe de acest gen din 1969, trezind amintirea revoltelor rasiste care au zguduit atunci Singapore.

Potrivit poliţiei, revoltele au avut loc după moartea unui indian, lovit de un autobuz în cartierul "Little India" ("Mica Indie"), unde muncitorii în construcţii de pe subcontinentul indian se reunesc duminica pentru a profita de ziua de odihnă, abuzând de multe ori de alcool.

Aproximativ 400 de persoane au atacat autobuzul incriminat, precum şi maşini ale poliţiei. Zece poliţişti se numără printre răniţi, potrivit forţelor de ordine.

 Dintre manifestanţi, 27 au fost arestaţi, iar trei maşini de poliţie şi o ambulanţă au fost arse, potrivit aceleiaşi surse.
 Imaginile cu aceste revolte, primele de la violenţele rasiste din 1969, potrivit presei, au şocat populaţia oraşului-stat, în care autorităţile menţin o ordine absolută. Violenţele arată faţa ascunsă a bogatei capitale financiare, al cărei succes depinde de o cohortă de muncitori străini, în special indieni, care se consideră de multe ori marginalizaţi în miracolul economic singaporez. Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006119 (s)