News Flash:

Silvio Berlusconi ar putea candida la Parlamentul European din Romania

4 Decembrie 2013
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
Silvio Berlusconi, condamnat în Italia pentru fraudă fiscală în dosarul Mediaset, ar intenţiona să candideze în scrutinul europarlamentar din mai 2014 în alt stat membru UE, printre ţările luate în calcul fiind şi România, relatează presa italiană. "Nu exclud ipoteza unei candidaturi în străinătate. Este o ipoteză vehiculată de câteva săptămâni, pentru că există persoane care au analizat ce posibilităţi mai are Berlusconi. Există cineva din anturajul său care insistă pe această ipoteză, dar eu nu cred că până la urmă va candida. Berlusconi a spus clar că vrea să rămână în Italia şi să ispăşească pedeapsa în Italia", a declarat, potrivit Corriere della Sera, senatorul Roberto Formigoni, un fost aliat al lui Berlusconi care la scindarea partidului Poporul Libertăţii a rămas în tabăra rivală, numită Noul Grup Centru-Dreapta (NCD).

Alte publicaţii italiene afirmă că Berlusconi ar putea candida în scrutinul parlamentar în alte state membre UE. Potrivit site-ului AffariItalieni.it, cel mai probabil ar fi în Ungaria, dat fiind că Berlusconi este prieten apropiat cu premierul Viktor Orban. O altă variantă ar fi Bulgaria, unde cetăţenia poate fi obţinută prin achiziţionarea unei proprietăţi cu o valoare de peste 500.000 de euro. Un alt politician italian, Giulietto Chiesa, a candidat la europarlamentarele din 2009 din Letonia. Însă site-ul AffariItaliani.it nu exclude o candidatură a lui Berlusconi din România, dacă Il Cavaliere se va hotărî pentru europarlamentare. Ideea unei candidaturi în străinătate este acreditată şi de jurnaliştii de la site-ul de ştiri BlitzQuotidiano.it, care evocă mai multe state UE, inclusiv România.

Silvio Berlusconi a fost exclus săptămâna trecută din Senatul italian, în contextul în care are de ispăşit un an de închisoare în dosarul Mediaset. În plus, Berlusconi ar urma să aibă interdicţie a de mai candida pentru funcţii publice în Italia. Silvio Berlusconi trebuie să ispăşească un an de închisoare în dosarul Mediaset, dar probabil va fi plasat în arest la domiciliu sau va efectua muncă în folosul comunităţii. Berlusconi, 77 de ani, fusese condamnat în prima instanţă şi în apel la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, cu o interdicţie de cinci ani privind deţinerea de funcţii publice. Pedeapsa de condamnare la închisoare a fost confirmată de instanţa supremă, care a decis rejudecarea la Curtea de Apel din Milano a sancţiunii suplimentare, cea de interzicere a funcţiilor publice. În privinţa condamnării la închisoare, trei din cei patru ani beneficiază de o amnistie, astfel că Berlusconi ar avea de executat doar un an. Cazul se referă la achiziţionarea de către trustul Mediaset a drepturilor de difuzare a aproximativ 3.000 de filme produse de companii precum Paramount si Fox. Trustul Mediaset, aparţinând familiei lui Silvio Berlusconi, a fost găsit vinovat că a cumpărat drepturi de difuzare, în intervalul 1995 - 1998, la preţuri majorate intenţionat, prin intermediul unor companii offshore, în scopul comiterii unor fraude fiscale. Mediafax.ro


silvio berlusconi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006649 (s)