News Flash:

Romanii si bulgarii ies in strada la Londra

6 Decembrie 2013
1367 Vizualizari | 0 Comentarii
Un grup de inițiativă format din romani și bulgari, ce a luat ființă în urma discuţiilor politice pe marginea „valului de imigranţi” care ar putea lovi Marea Britanie din 2014, va organiza o acţiune de protest la Londra. Oamenii vor ieşi în stradă luni, 9 decembrie, începand cu ora 13.00, şi vor manifesta în faţa reședinței premierului David Cameron, de pe strada Downing. 
Potrivit stiridiaspora.com, data protestului nu este întamplătoare, întrucat în perioada 9-12 decembrie, Cameron se va afla la Bruxelles, unde va cere limitarea dreptului la liberă circulație în interiorul UE pentru cetățenii din țările mai sărace ale Uniunii, precum Romania şi Bulgaria. Organizatorii spun că la manifestaţii vor participa cateva mii de persoane, care îi vor cere premierului britanic să nu nege drepturile pe care romanii şi bulgarii le au ca cetățeni ai Uniunii Europene. 
„Discriminarea se manifestă la nivelul unei societăţi britanice nu doar printr-o retorică politică partizană, în căutare de capital politic, ci şi printr-o politică guvernamentală sistematică de negare a unor drepturi negociate de bun acord în cadrul Uniunii Europene, ce stabilesc în mod clar o egalitate de drepturi între cetăţenii Marii Britaniişi cei romani şi bulgari”, a declarat Paul Suciu, unul dintre organizatorii acţiunii de protest. 

paul suciu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1347 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005198 (s)