News Flash:

Furtuna Xaver a facut zece victime in nordul si estul Europei

8 Decembrie 2013
1329 Vizualizari | 0 Comentarii
Furtuna Xaver
Furtuna Xaver, care afectează începând de joi nordul şi estul Europei, a provocat moartea a cel puţin zece persoane. Pompierii au anunţat vineri că trei persoane au murit, iar alta a fost rănită vineri dimineaţa, după ce o rafală de vânt a doborât un arbore care a căzut peste o maşină, în apropiere de Lembork, în nordul Poloniei, una dintre ţările afectate de furtuna Xaver. Aproximativ 400.000 de locuitori rămăseseră fără curent electric.

Ulterior, în presă au apărut informaţii despre încă şapte morţi în Norvegia, Olanda, Marea Britanie şi Danemarca. Astfel, bilanţul furtunii Xaver a ajuns la zece morţi.

 Rafale de vânt de până la 225 de kilometri pe oră au provocat perturbări importante în Marea Britanie, privând de electricitate aproximativ 100.000 de gospodării.

În total, aproximativ 10.000 de locuinţe au fost evacuate în zona de coastă, şi anume 9.000 în Norfolk şi 1.000 în Essex.

În acest comitat din sud-estul Angliei, poliţia a anunţat anterior, vineri dimineaţa, că perioada de maximă intensitate a furtunii a trecut, iar majoritatea oamenilor evacuaţi au părăsit centrele de găzduire în regim de urgenţă în care s-au refugiat.

 Şcolile au fost închise în nordul Germaniei, iar alte regiuni, precum Berlinul, au anunţat că absenţele de la lecţii nu vor fi sancţionate. Astfel, părinţii pot să-i oprească pe copii acasă, dacă vor acest lucru.

Potrivit unui site specializat în vânzarea biletelor de avion, fluege.de, 531 de zboruri au fost anulate joi şi vineri, în Germania.

În Olanda, inundaţiile au afectat Rotterdamul şi oraşul vecin Dordrecht. Compania aeriană KLM a anulat vineri aproape 20 de zboruri.

Traficul feroviar a fost perturbat în sudul Suediei până sâmbătă. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007784 (s)