News Flash:

Simptome ale cancerului ovarian pe care FEMEILE nu le baga in seama

2 Mai 2017
8271 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer ovarian
Pentru ca simptomele bolii sunt subtile, vagi, cancerul ovarian poate fi numit, pe buna dreptate, ucigasul tacut. Femeile merg la doctor si solicita un test Papanicolau, crezand ca in felul acesta se testeaza si pentru cancerul ovarian, insa nu este asa. Aceasta analiza identifica starea de sanatate a colului uterin, favorizand diagnosticul intr-un stadiu incipient. Multe femei sunt constiente de importanta unei diete sanatoase si a controalelor anuale, care includ analize pentru identificarea cancerului de col uterin si cancerului mamar.
loading...
1. Balonarea persistenta: Probabil ca esti obisnuita cu balonarea de dinainte si dupa perioada menstruala. Cu toate acestea, in cazul in care balonarea pare sa nu dispara in restul timpului, ar trebui sa ii faci o vizita medicului tau. Conform cercetarilor, unul dintre cele mai frecvent intalnite simptome ale cancerului ovarian este reprezentat de balonarea abdominala persistenta.
2. Durerea pelvina: Unii specialisti sunt de parere ca orice femeie care sufera de dureri pelvine ar trebui sa verifice daca acest simptom este cauzat de prezenta cancerului ovarian. Multe femei se confrunta cu dureri cauzate de chisturile ovariene. Un chist ovarian poate fi complet benign si poate aparea de fiecare data cand esti la menstruatie sau poate fi canceros.
3. Durerea sacaitoare: Un studiu a descoperit faptul ca durerea persistenta a fost unul dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului ovarian. Participantii la studiu au fost intrebati despre simptomele lor inainte si dupa diagnosticarea cancerului ovarian. Dintre cele 151 de femei chestionate, 68% au raportat ca durerea a fost destul de semnificativa pentru a interfera cu activitatile lor de zi cu zi. Femeile care observa durere pelvina sau durere de spate constanta ar trebui sa discute cu medicii lor.
4. Cresterea in greutate inexplicabila: Cresterea in greutate brusca este unul dintre semnele mai putin cunoscute ale cancerului ovarian. Este, de asemenea, mai greu de observat, deoarece multe persoane au greutati fluctuante de-a lungul timpului. Femeile aflate la premenopauza pot observa ca abdomenul lor pare mai mare.
5. Oboseala: Acesta este un lucru dificil de observat. Cei mai multi dintre noi ne simtim mereu obositi. Iar cand te imparti intre birou si familie, este si normal. Important este sa observi daca exista vreo diferenta semnificativa. Daca aceasta oboseala intensa nu se opreste pe parcursul lunii, este recomandat sa discuti cu medicul tau.
Din nefericire, in prezent nu exista nici un test special care sa indice prezenta cancerului ovarian, iar pacientele sunt diagnosticate tardiv, cand doar 45% dintre acestea reusesc sa supravietuiasca mai mult de 5 ani. Doar 19% dintre paciente sunt diagnosticate in faze incipiente, inainte ca celulele maligne sa se raspandeasca dicnolo de regiunea pelviana. In aeasta situatie, rata de supravietuire peste 5 ani din momentul diagnosticului este mai mare de 92%.

cancerul ovarian durerea pelvina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004976 (s)