News Flash:

7 greseli frecvente in prepararea pestelui

1 Mai 2017
1344 Vizualizari | 0 Comentarii
mancare peste
Il poti gati la gratar, la cuptor sau chiar la aburi. Este foarte gustos, recomandat de nutritionisti, insa destul de greu de preparat, cand nu cunosti cateva reguli esentiale, scrie prevention.com. Daca nu vrei sa dai gres in timp ce prepari reteta preferata pe baza de peste, tine cont de sfaturile specialistilor:

Nu elimini oasele

Chiar si pestele pe care il achizitionati ca fiind dezosat se poate sa mai aiba oase. Inainte de a-l pune la gatit, verifica-l cu ajutorul degetelor si foloseste o penseta pentru a elimina oasele ramase.

Pui prea multa sare in marinata

Sarea este esentiala pentru gustul preparatului, dar folosita in exces pentru marinata va usca foarte mult pestele. In astfel de situatii, pestele se va sfaramita in timpul prepararii, din cauza lipsei de umiditate. Foloseste doar un varf de cutit de sare si ierburi aromatice atunci cand prepari marinata.

Nu stergi pestele de surplusul de apa inainte de a-l prepara

Vrei ca preparatul tau sa aiba o crusta crocanta? Daca da, ai grija sa stergi surplusul de apa cu un servet. In mod contrar, tigaia va fi plina de abur si nu vei obtine rezultatul dorit.

Nu incingi suficient tigaia

Daca singurul motiv pentru care ai ales pestele pentru cina este timpul rapid de preparare, ai grija ca in graba ta sa nu lasi tigaia neincinsa. In acest fel pestele se va lipi, iar rezultatul va fi un dezastru.

Nu gatesti mai intai partea cu piele

Pestru ca pestele se gateste mai mult pe prima parte, este esential sa fie cea cu piele. Aceasta ajuta la protectia carnii. Dupa preparare, poate fi indepartata.

Misti bucatile de peste prin tigaie

Este gresit sa intorci in repetate randuri bucatile de peste sau sa le intepi. Ai rabdare pana cand preparatul este gata, intoarce-l usor pe cealalta parte si nu te juca cu bucatile de peste.

Gatesti pestele prea mult timp

Este greseala pe care o fac cei mai multi oameni. Nu lasati pestele in tigaie mai mult decat este necesar. In acest fel veti obtine un preparat uscat si fara gust. Timpul de preprare difera in functie de tipul de peste insa, in general, acesta nu trebuie sa stea mai mult de 3-5 minute pe fiecare parte.

sursa: adevarul.ro

gratar cuptor nutritionisti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005859 (s)