News Flash:

Simona Halep s-a calificat in optimi la Roma

18 Mai 2017
923 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep paris
Simona Halep s-a calificat, miercuri, in optimile de finala ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale in valoare de 2.775.745 dolari, in urma victoriei cu 6-4, 6-4 in fata germancei Laura Siegemund. Halep (25 ani), numarul patru mondial si cap de serie numarul sase la Foro Italico, a obtinut intr-o ora si 40 de minute prima sa victorie in trei dueluri cu Siegemund (29 ani, 32 WTA). Siegemund se impusese in ambele confruntari anterioare, desfasurate la Stuttgart, cu 6-1, 6-2, anul trecut, in optimi, si cu 6-4, 7-5, anul acesta, in semifinale. Asadar, e o premiera pentru Halep victoria in fata nemtoaicei.


Halep, intrata direct in turul secund la Roma, a inceput rau meciul, pierzandu-si serviciul in ghemul inaugural, insa apoi a recuperat si a condus cu 2-1. Siegemund a restabilit egalitatea, iar apoi a preluat initiativa, gratie unui break (3-2), dar Halep a replicat imediat si apoi a facut 4-3, dupa ce in prealabil a salvat o minge de break. Romanca a dominat finalul de set, castigand un ghem la zero pe serviciul sau, iar apoi incheind cu break (6-4), in 44 de minute. Simona a luat apoi primul ghem din setul secund, iar dupa aceea a reusit un break dupa un joc lung de mai bine de zece minute, in care a transformat abia a cincea oportunitate. Siegemund a facut contra-break, dar Halep s-a desprins la 4-1 si parea ca va inchide repede conturile. Germanca a avut o revenire remarcabila, pe fondul unei relaxari a Simonei si s-a apropiat la 4-3, dupa un break la zero. Halep l-a chemat pe antrenorul Darren Cahill, iar acest lucru a dat roade, romanca facand si ea un break la zero (5-3). Halep a avut apoi trei mingi de meci pe serviciul sau, dar le-a ratat pe toate, Siegemund reusind break-ul. Halep, care venea dupa titlul cucerit sambata la Madrid, a reusit sa inchida partida, pe serviciul adversarei, la a cincea minge de meci.


Ambele jucatoare au avut procentaje mici pe ambele servicii — Halep 53% la primul (fata de 48%) si 41% la al doilea (26%). Siegemund a avut mai multi ''winners'' (mingi direct castigatoare), 24-13, dar a facut si mai multe erori nefortate, 35-23.


 


Halep va juca in optimi cu invingatoarea dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova (N. 12) si letona Anastasija Sevastova, pe care a invins-o saptamana trecuta la Madrid, cu 6-2, 6-3, in semifinale.


Halep si-a asigurat un cec de 26.302 euro si 105 puncte pentru succesul cu Siegemund.

Intr-un meci din primul tur la dublu, Monica Niculescu si Christina McHale (SUA) au fost invinse de italiencele Sara Errani/Martina Trevisan, cu 2-6, 6-4, 10-8.

Perechea romano-americana, care va primi 4.160 euro pentru participare, a dominat primul set, adjudecat cu 6-2, l-a cedat pe al doilea cu 4-6, iar in super tie break a condus in cea mai mare parte a timpului, cu 4-1, 6-3, 7-5, dar a cedat in cele din urma cu 8-10.

simona halep laura siegemund
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006696 (s)