Memoria si puterea de concentrare nu trebuie sa scada odata cu varsta. De fapt, schimbarile severe ale activitatii normale a creierului nu sunt semnele imbatranirii sanatoase, ci semnaleaza aparitia unor afectiuni. Memoria poate fi imbunatatita, dar este nevoie de ceva efort si interes pentru a face acest lucru. O diferenta intre o memorie medie si una excelenta poate consta doar in straduinta de a progresa. Iata cateva sfaturi pentru imbunatatirea memoriei:
1. Asigurati-va ca aveti necesarul de fier
Fierul este un mineral care ajuta neurotransmitatorii esentiali sa functioneze la parametri normali. O dieta nepotrivita poate scadea nivelul fierului suficient de mult cat sa va afecteze memoria, chiar daca nu aveti anemie, afirma Laura Murray Kolb, profesor la Johns Hopkins University, citat de Prevention.
2. Eliminati zgomotele de fond
Daca ascultati stirile in timp ce faceti alceva, capacitatea dv. de concentrare scade. In mod normal, informatiile noi sunt procesate cu zona din creier denumita cortexul cerebral. Daca faceti mai multe lucruri deodata, riscati sa pierdeti esentialul, sustine Russell Poldrack, cercetator la UCLA.
3. Verificati-va colesterolul
Grasimile se asaza pe vasele de sange si ingreuneaza circulatia acestuia spre creier. Mai multe studii au aratat ca nivelul ridicat de colesterol este un factor de risc si pentru maladia Alzheimer.
4. Atentie la medicamente!
Antidepresivele, citostaticele, medicamentele pentru Parkinson, ulcer, somniferele si antiinflamatoarele va pot afecta memoria.
5. Mancati multe fructe bogate in antioxidanti
Antioxidanti protejeaza celulele din creier de efectele radicalilor liberi creati de actiunile metabolice obisnuite, precum procesarea glucozei de catre celulele organismului.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007166 (s)
Comentarii (1)